Πέμπτη 13 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Ενάντια στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στους Αμπελόκηπους

Δήλωση του μέλους του ΠΓ του ΚΚΕ και υποψήφιου Δημάρχου Αθήνας για το Γηροκομείο και τα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας

Το πέρασμα των Προσφυγικών στο ΤΑΙΠΕΔ εντάσσεται στην επιδίωξη του κεφαλαίου να αξιοποιήσει δημόσια και δημοτικά «φιλέτα» στην περιοχή των Αμπελοκήπων

Eurokinissi

Το πέρασμα των Προσφυγικών στο ΤΑΙΠΕΔ εντάσσεται στην επιδίωξη του κεφαλαίου να αξιοποιήσει δημόσια και δημοτικά «φιλέτα» στην περιοχή των Αμπελοκήπων
Σε συγκέντρωση εργαζομένων του Γηροκομείου της Αθήνας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Ανω Αμπελοκήπων μίλησε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνουν εδώ και σαράντα μήνες οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να προστατέψουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Και παράλληλα στον αγώνα των κατοίκων για την αξιοποίηση των υποδομών του Γηροκομείου που βρίσκονται σε πορεία συρρίκνωσης. Από το Φλεβάρη του 2011 που βάλαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πέρασαν δύο χρόνια για να αναγκαστεί η διοίκηση Καμίνη να ορίσει επίτροπο υλοποιώντας αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, στοχεύοντας την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση - συρρίκνωση - κλείσιμο των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων.

Το Γηροκομείο είναι ένα πολύτιμο φιλέτο γης σε σχεδιασμούς αξιοποίησης δημόσιας και δημοτικής περιουσίας που ξετυλίγονται στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ των Προσφυγικών της Αλεξάνδρας δεν είναι τυχαία. Οι αγώνες που έχουμε δώσει όλα αυτά τα χρόνια στα δημοτικά συμβούλια μαζί με τους κατοίκους για ανάπλαση των Προσφυγικών από το Δημόσιο και το Δήμο είναι η απάντηση στην όψιμη ευαισθητοποίηση που ακούγεται. Οι προτάσεις για τη χρήση των αναπλασμένων Προσφυγικών έχει διατυπωθεί στα διεκδικητικά πλαίσια αυτών των αγώνων. Το σκηνικό εμπορευματοποίησης συμπληρώνεται από το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη χρήση δημοτικού οικοπέδου που έχει χαρακτηριστεί ως χώρος για ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού. Εκφράσαμε τη διαφωνία μας στο διαμερισματικό συμβούλιο του 7ου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ