Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ
Παντού με το κουπόνι στο χέρι

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ και με όλες τους τις δυνάμεις ρίχνονται στη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, που ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα. Η Οικονομική Εξόρμηση πραγματοποιείται προς τιμήν του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, το οποίο θα γίνει το Δεκέμβρη και αποτελεί σταθμό στη δράση όλων των Οργανώσεων, που έχουν βάλει ιδιαίτερα υψηλούς στόχους.

Πέρα από τα οικονομικά τους πλάνα, οι στόχοι τους είναι και πολιτικοί, καθώς η εξόρμηση σηματοδοτεί κι ένα τολμηρό άνοιγμα των μελών και στελεχών της ΚΝΕ σε χιλιάδες νέους και νέες με το κουπόνι στο χέρι, ένα πλατύ κάλεσμα ενίσχυσης της δύναμης της νεολαίας στον αγώνα συγκρότησης του λαϊκού Μετώπου. Σηματοδοτεί, δηλαδή, διεύρυνση της συζήτησης στη νεολαία για τη διέξοδο που έχει ανάγκη ο λαός κι ο τόπος και ενίσχυση της επιρροής του ΚΚΕ σε πλατιά τμήματα της νέας γενιάς.

Ετσι, οι ΚΝίτες κι οι ΚΝίτισσες δεν αφήνουν ευκαιρία να πάει χαμένη. Στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους δουλιάς, στους χώρους που διασκεδάζει η νέα γενιά, στις πλατείες και τις γειτονιές, στους δρόμους του αγώνα που συναντιούνται μαζί με τους εργαζόμενους, στις κυριακάτικες εξορμήσεις με το «Ριζοσπάστη», έχουν πάντα μαζί τους τα κουπόνια της εξόρμησης και καλούν σε ενίσχυση της ΚΝΕ.

Τα αποτελέσματα αυτής της καθημερινής, ενθουσιώδους και ακούραστης δράσης είναι θετικά. Το συνολικό οικονομικό πλάνο της ΚΝΕ έχει καλυφθεί κατά 85,87%, ενώ τρεις Οργανώσεις, και συγκεκριμένα το Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και η Οργάνωση της Αθήνας έχουν υπερκαλύψει το πλάνο τους και αναπροσαρμόζουν τους στόχους τους. Τα ποσοστά κάλυψης του πλάνου για τις υπόλοιπες Οργανώσεις έχουν ως εξής: Σπουδάζουσα Αθήνας 92,57%, Πειραιάς 85,53%, Ανατολική Πελοπόννησος 78,67%, Θεσσαλία 73,55%, Κεντρική Μακεδονία 72,19%, Οργανώσεις Εξωτερικού 70%, Δυτική Πελοπόννησος 68,19%, Σπουδάζουσα Θεσσαλονίκης 66,5%, Ανατολική Στερεά - Εύβοια 65,87%, Αττική 64,45%, Θεσσαλονίκη 55,2%, Βορειοδυτική Ελλάδα 53,96%, Κρήτη 49,95%. Η ΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει καλύψει το πλάνο της κατά 80,13%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ