Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ
Αντιστεκόμαστε, δε σιωπούμε

Τριήμερες εκδηλώσεις ειρήνης διοργανώνει η Αντιπολεμική Κίνηση Φορέων Δάφνης με τη συμμετοχή και της Δημοτικής Αρχής στις 18-19 και 20 Μάη, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην πλατεία Δημαρχείου - κεντρική πλατεία της πόλης.

Με κεντρικό σύνθημα «συμμετέχουμε στο παρόν για να διασφαλίσουμε το μέλλον. Ζήτω η φιλία των λαών κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», οι διοργανωτές καλούν το λαό της περιοχής να ενώσει τη φωνή του για να γίνει, όπως τονίζουν, «ο δήμος μας ασπίδα ειρήνης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και προόδου». Σκοπός των εκδηλώσεων, σύμφωνα με την ανακοίνωση των μελών της κίνησης, είναι να εκφραστεί η αντίθεσή τους στο αιματοκύλισμα των λαών σ' όλο τον κόσμο, στη συμμετοχή με οποιονδήποτε τρόπο της Ελλάδας σε επεμβάσεις και στην παραμονή στη χώρα μας ξένων βάσεων και πυρηνικών όπλων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Την Παρασκευή 18 Μάη, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 7.30 μ.μ. και θα περιλαμβάνουν ομιλία, θεατρική παράσταση, παραδοσιακούς χορούς από δημοτικά σχολεία της περιοχής, τραγούδια από παιδική χορωδία και προβολή βίντεο.

- Το Σάββατο 19 Μάη, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 8.00 μ.μ. με ομιλία και θα συνεχιστεί με χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα.

- Τέλος, την Κυριακή 20 Μάη, τις εκδηλώσεις θα ανοίξει με την ομιλία του ο Νίκος Κατσαρός (διευθυντής Χημείας στο «Δημόκριτο» και γραμματέας Βαλκανικών Χημικών Εταιριών) στις 8.00 μ.μ. και θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Την αντιπολεμική κίνηση συγκροτούν οι παρακάτω φορείς: Ο Δήμος Δάφνης, η Επιτροπή Ειρήνης της πόλης, το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο πολιτιστικός σύλλογος «Ο Παρθενών», ο Σύλλογος Γυναικών και ο Σύλλογος Κρητών «Το ΑΡΚΑΔΙ», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο και πολλοί σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ