Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
Θέλουν να ανταλλάσσουν «εμπειρίες» με την Τουρκία των Λευκών Κελιών

Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ

«Δε θα συναινέσουμε». Την κατηγορηματική αυτή θέση πήρε χτες στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αναφορικά με την προτεινόμενη σύμβαση αστυνομικής συνεργασίας των κυβερνήσεων των παρευξείνιων χωρών - μελών της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου. Ανάμεσα στις χώρες που αφορά η σύμβαση είναι η Τουρκία.

Η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για «επικίνδυνη αρχή», αναρωτώμενη πώς «παρόντων των Λευκών Κελιών, θα συνυπογράψουμε να ανταλλάσσουμε πληροφορίες μέχρι και για τις μεθόδους ανακρίσεως» από την τουρκική πρακτική, «θα διδαχθούμε τι;».

Σχολιάζοντας το άρθρο της συμβάσης που αναφέρεται σε «αμοιβαία συνδρομή» σχετικά με τα «αναγνωρισμένα δικαιώματα», σχολίασε: «Δε νομίζω ότι στην Τουρκία είναι αναγνωρισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο» να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που προβλέπει ότι «θα ανταλλάσσουμε πληροφορίες για πρόληψη όλων των πράξεων τρομοκρατίας» όταν είναι γνώστη η τακτική της Τουρκίας να χαρακτηρίζει τρομοκράτες όσους αντιτίθενται στα συμφέροντα της. Τέλος, σχολιάζοντας τις εκφράσεις της συμβάσης έκανε λόγο για «αμερικανικού λεξιλογίου εμπνευστές της συμφωνίας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ