Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο... χώρος τούς έλειπε

Τη δημιουργία «Χώρου διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς» παρουσίασαν χτες με συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι των δυνάμεων που συμμετέχουν, όπως ο Συνασπισμός, η ΚΕΔΑ, η ΑΚΟΑ, η «Πρωτοβουλία για την Επανίδρυση της Αριστεράς» κ.ά. Το εγχείρημα, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αποτελεί «ώριμη πολιτική ανάγκη»(;) και βασίζεται στο τρίπτυχο - πάνω στο οποίο θα αναπτυχθούν και πρωτοβουλίες - Ασφαλιστικό, «τρομονόμος», διεθνείς κινητοποιήσεις, με αρχή αυτή της Γένοβας το καλοκαίρι.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο «Χώρο» μοιράζονται κοινές αντιλήψεις, θέσεις και προτάσεις σε ό,τι αφορά στα προαναφερθέντα τρία ζητήματα. Ωστόσο, καμία δεν ήταν σε θέση χτες να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που γεννιούνται. Η σύγχυση ήταν εμφανής και μαρτυρούσε πως η απόφαση για παρουσίαση του «Χώρου» υπήρξε βεβιασμένη, ενώ κάποιοι την ερμήνευσαν ως προσπάθεια να στραφούν τα φώτα της δημοσιότητας στις δυνάμεις που τον απαρτίζουν.

Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συνέντευξη δόθηκε στο Ασφαλιστικό, για το οποίο οι δυνάμεις του «Χώρου» δεν αποκλείουν τον «κοινωνικό διάλογο», απεναντίας τον αποδέχονται θέτοντας ορισμένες προϋποθέσεις, όπως το να αποτελέσει βάση του διαλόγου το πλαίσιο που προβάλλει η ΓΣΕΕ ή να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία στη συνέντευξη Τύπου σύσσωμης σχεδόν της ηγεσίας του Συνασπισμού, μηδέ εξαιρουμένου του προέδρου του κόμματος. Αλλωστε, η Κουμουνδούρου αυτοπροβάλλεται ως «πόλος συσπείρωσης» αυτών των δυνάμεων, μη κρύβοντας ότι το εγχείρημα μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς της στόχους.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι δεν έλειψαν οι πικρόχολες αναφορές στο ΚΚΕ, το οποίο επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως «κομπλεξικό», απομονωμένο, ως κόμμα που αρέσκεται στις κομματικές καταγραφές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ