Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα απεργιακά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ απεργούν σήμερα. Εργάτες, υπάλληλοι, δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, τα πανεπιστήμια είναι κλειστά κλπ., κλπ. Μόνον οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι μεγαλέμποροι... δουλεύουν σήμερα. Τρόπος του λέγειν, δηλαδή. Πού ξέρουν αυτοί τι θα πει δουλιά.

Α, μην αδικήσουμε και τους υπουργούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Θα... δουλεύουν κι αυτοί... Θα σπάνε το κεφάλι τους, για να βρουν καινούριους τρόπους και μεθόδους, για να συνεχίσουν το «δούλεμα», που μας κάνουν χρόνια τώρα...

Βλέπετε, τον τελευταίο καιρό δεν τους «βγαίνουν» τα κόλπα που έχουν σκαρφιστεί μέχρι σήμερα. Ο «κοινωνικός διάλογος» έχει χάσει τη λάμψη του. Ακόμη και ο Πολυζωγόπουλος δεν τολμά, για την ώρα, να καθίσει στο τραπέζι.

Οι... ιστορικές αναδρομές στο παρελθόν της Δεξιάς και ακόμη παλιότερα, στον Χαρίλαο Τρικούπη, τον... Οθωνα και τον... Ιμπραήμ έδωσαν μια ανάσα, αλλά όλα δείχνουν πως είναι πολύ προσωρινή και ανασφαλής.

Ασε, που... δυσανασχέτησε η τουρκική κυβέρνηση και διαμήνυσε πως δε θα ανεχθεί άλλες τέτοιες ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας, ούτε, βέβαια, διγλωσσίες και υποκρισίες.

Δεν μπορείτε - παρατηρούσαν κύκλοι της Αγκυρας προς τους εγχώριους κυβερνώντες - από τη μια να αναγνωρίζετε τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και από την άλλη να εξορκίζετε τον Ιμπραήμ, ως επάρατη Δεξιά... Στο κάτω κάτω της γραφής, τα όσα έκανε ο Ιμπραήμ στην Πελοπόννησο, δεν είναι τίποτε μπροστά στα «λευκά κελιά» και στα όσα τραβούν σήμερα στην Τουρκία οι πολιτικοί κρατούμενοι, οι Κούρδοι και όσοι δεν εννοούν να «εκσυγχρονιστούν»...

Κι εδώ, που τα λέμε, δίκιο έχουν... Πρέπει να είμαστε ακριβείς. Δεν μπορούμε να τα παίρνουμε όλα... αμπάριζα κι όποιον πάρει ο χάρος... Ετσι ή αλλιώς, οι... ιστορικές αναδρομές και τα ζιβάγκο δε φαίνεται να έχουν και πολλή πέραση.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Γι' αυτό, σας λέμε, πως αυτό κάνουν σήμερα. Ψάχνουν τρόπους για να παγιδέψουν και πάλι τους εργαζόμενους. Θα τους «περάσει»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ