Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ενώπιος ενωπίω» με τον Ν. Χατζηνικολάου
  • Αντιμέτωπες με τις ασφυκτικές πιέσεις των βαρόνων των ΜΜΕ για την «υπερκομματική» υποψηφιότητα του Ν. Χατζηνικολάου για το Δήμο της Αθήνας βρίσκονται οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ
  • Δε διαψεύδει ο γενικός διευθυντής του «Μέγκα»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επιβολής του Ν. Χατζηνικολάου ως «υπερκομματικού» υποψήφιου δημάρχου στο Δήμο της Αθήνας από τους βαρόνους των ΜΜΕ. Ο ίδιος ο Ν. Χατζηνικολάου με χτεσινή του δήλωση άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της καθόδου του στη δημαρχία και ταυτόχρονα «ρίχνει το μπαλάκι» στις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αναμένοντας τις οριστικές αποφάσεις τους. Κυβέρνηση και ηγεσία ΝΔ, που δείχνουν να αιφνιδιάστηκαν από τις εξελίξεις, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, αλλά πιέζονται ασφυκτικά τόσο από τα συγκροτήματα του Τύπου, όσο και από τις δηλώσεις υποστήριξης βουλευτών και των δύο κομμάτων στο πρόσωπο του «εκλεκτού» των μεγαλοεκδοτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας απέφυγε να τοποθετηθεί αν το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Ν. Χατζηνικολάου, χωρίς ωστόσο να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Το θέμα αυτό δεν είναι του παρόντος. Τα όργανα του ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσουν το θέμα την κατάλληλη στιγμή», περιορίστηκε να δηλώσει. Παρόμοια είναι και η απάντηση που δίνεται ανεπίσημα όμως και από τη Ρηγίλλης, αλλά ήδη οι Εβερτ, Βαρβιτσιώτης, Γ. Κεφαλογιάννης έχουν εκφραστεί θετικά για την υποψηφιότητα του τηλεοπτικού αστέρα. Ωστόσο, υπάρχουν και ενστάσεις από αρκετά στελέχη του κόμματος για το αν πρέπει να υποστηριχτεί «υπερκομματικός» υποψήφιος σε ένα δήμο που όποιον και να υποστηρίξει η ΝΔ θα εκλεγεί.

Δε διαψεύδει ο Χατζηνικολάου

Ο Ν. Χατζηνικολάου, αφού «παρακολούθησε» τις προηγούμενες μέρες το πλασάρισμα της υποψηφιότητάς του, χτες «έσπασε τη σιωπή του», χωρίς όμως να διαψεύσει ότι θα κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος. Στη δήλωσή του δικαιολογεί την προβολή της υποψηφιότητάς του από το γκάλοπ της «Μέτρον Ανάλυσις», λέγοντας ότι «αποτυπώνει την εκτίμηση των πολιτών για τη δημοσιογραφική διαδρομή μου», ευχαριστεί «όσους από όλα(!) τα πολιτικά κόμματα εκφράστηκαν θετικά για μένα», ενώ επιχειρεί να πείσει ότι δεν είναι όργανο των διαπλεκόμενων συμφερόντων, ισχυριζόμενος ότι «η 18χρονη επαγγελματική διαδρομή μου έχει αποδείξει ότι είμαι πάντοτε μακριά από κάθε εξάρτηση»(!). Καταλήγοντας περιορίζεται να αναφέρει ότι «προσωπικά αισθάνομαι θαυμάσια στη δουλιά μου», προσποιούμενος ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα για την υποψηφιότητά του.

Την ίδια στιγμή, όμως, συνεχίζεται η προσπάθεια επιβολής της υποψηφιότητάς του, αλλά και οι αντιδράσεις σε αυτήν. Τα χτεσινά «Νέα» διαπίστωναν ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκονται «σε τροχιά πρόωρης σύγκλισης για τις δημοτικές στο πρόσωπο του Νίκου Χατζηνικολάου», αναφέροντας πως «στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι με τη λύση αυτή αποφεύγουν την κομματική αναμέτρηση με τη ΝΔ και την εκλογική ήττα». Στο ίδιο μήκος κύματος η «Ελευθεροτυπία», στο δικό της ρεπορτάζ, υπό τον τίτλο «Ξάφνου, Χατζηνικολάου!», σημειώνει ότι «στελέχη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τον θέλουν υποψήφιο δήμαρχο». Αντίθετα η «Καθημερινή» επισημαίνει ότι «προκαλεί εντύπωση η προσπάθεια επιβολής και μάλιστα ως υπερκομματικής της υποψηφιότητας του γενικού διευθυντή του Μέγκα Τσάνελ Νικ. Χατζηνικολάου για το Δήμο Αθηναίων... Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται η πρώτη ευθεία παρέμβαση ΜΜΕ στις πολιτικές υποθέσεις και ένδειξη της μετατόπισης της ισχύος από την πολιτική σε άλλα εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας». Ο Γ. Κύρτσος σε σχόλιό του χτες στον «Ελεύθερο Τύπο» ζητά από την ηγεσία της ΝΔ να επιλέξει το δικό της υποψήφιο για το Δήμο Αθηναίων (σ.σ. αναφέρει μάλιστα τα ονόματα της Ντ. Μπακογιάννη, της Μ. Γιαννάκου και του Π. Παναγιωτόπουλου) και υπογραμμίζει: «Εμείς τα διαπλεκόμενα "καπέλα" δεν τα δεχόμαστε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο «ανεξάρτητος»... (2010-08-24 00:00:00.0)
«Εγκλωβισμένη» στο Δήμο Αθηναίων (2001-11-03 00:00:00.0)
Τηλε-παράσταση για γέλια και για κλάματα (2001-05-23 00:00:00.0)
Υποψηφιότητες - «αστέρες» για τις δημοτικές (2001-05-16 00:00:00.0)
Φοβού τους "υπερκομματικούς" (1998-01-23 00:00:00.0)
"Σειρά" του Μ. Εβερτ (1995-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ