Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Τρεις μέρες αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων

Με τα εγκαίνια μεγάλης έκθεσης φωτορεπορτάζ, με φωτογραφικά ντοκουμέντα από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, την αντίσταση του ελληνικού λαού, τα δέκα χρόνια της «Νέας Παγκόσμιας Τάξης» και τις εργασίες μαθητών με τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 18 Μάη στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Λαού, στα Ταμπούρια (Λεωφ. Δημοκρατίας), οι τριήμερες εκδηλώσεις της Αντιπολεμικής Επιτροπής Κερατσινίου. Εκδηλώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι ...αφιερωμένες στα Δέκα χρόνια (1991 - 2001) της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Οι εκδηλώσεις γίνονται μέσα στα πλαίσια της απόφασης της ΕΕΔΥΕ, να ανακηρύξει το Μάη 2001, Μήνα της Ειρήνης και οργανώνονται με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Κερατσινίου, της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη και τη συμμετοχή 26 φορέων και δημοτικών κινήσεων της πόλης.

Η πρώτη μέρα, Παρασκευή, είναι αφιερωμένη στο μισθοφορικό στρατό, με ομιλητή τον Ν. Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχη ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα, παρουσίαση από το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» με οργανωτές του γυναικείους συλλόγους. Θα παρευρεθεί σύμβουλος της πρεσβείας της Παλαιστίνης.

Το Σάββατο 19 Μάη, αφιέρωμα στον Τσε Γκεβάρα, με προβολή βίντεο, μουσικό συγκρότημα και οργανωτή τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Θα παρευρεθεί εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κούβας.

Την Κυριακή 20 Μάη το πρωί στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί Ποδηλατοδρομία Ειρήνης από την πλατεία Λαού, με οργανωτή τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη, ενώ το βράδυ στις 7.00 θα υπάρξει αφιέρωμα με τίτλο: «Δέκα χρόνια Παγκόσμια Τάξη», με ομιλητή τον Θ. Στοφορόπουλο τέως πρέσβη και μηνύματα από μαθητές. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που θα προσφέρει μεγάλο λαϊκό μουσικό συγκρότημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ