Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ
Στη «μάχη» για την απόσυρσή του μπαίνουν και οι δήμοι

Την υπόθεση για την απόσυρση του νομοσχεδίου με τον τρομονόμο - μετά τους νομικούς, τους δικηγόρους, τις κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις - παίρνουν στα χέρια τους οι δήμοι της χώρας που ζητούν να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου με ψήφισμά του ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον τρομονόμο και ανακοινώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες συντονισμού με τους μαζικούς φορείς της πόλης, προκειμένου να αντιδράσουν συντονισμένα για να μην επιστρέψουν καταδικασμένες εποχές στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Στο ψήφισμα του Δήμου Ιλίου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

«Ο Δήμος Ιλίου δε θα δεχτεί τους τρομονόμους που θέλουν να εισάγουν στη χώρα μας οι εγκληματίες πολέμου που μακελεύουν τους λαούς. Οι ρυθμίσεις αυτές αποτελούν επίθεση ενάντια στον δημοκρατικό λαό, στους εργαζόμενους και τη νεολαία. Προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό άνθρωπο του λαού μας. Καταργούν τις δημοκρατικές εγγυήσεις για τον απλό πολίτη, ενώ δεν τολμούν να καταργήσουν τις σκοτεινές συναλλαγές και το τραπεζικό σύστημα του απορρήτου για κάθε είδους διαπλεκόμενους και τζογαδόρους».

Στο ίδιο ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιλίου αναφέρει: «απορρίπτει τις λογικές αυτών που θεωρούν τους ανθρώπους του μόχθου και τους αγωνιστές της κοινωνικής δικαιοσύνης, ως υπόπτους», ενώ καλεί «κάθε πολίτη ανεξαρτήτου ιδεολογίας και πολιτικής ταυτότητας να αγωνιστεί για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών».

Τέλος, στο ψήφισμα μεταξύ των άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Το νομοσχέδιο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ερχεται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της παγκοσμιοποιημένης βιομηχανίας και κύριος εκφραστής των διατάξεων του παγκοσμιοποιημένου μηχανισμού καταστολής είναι οι ΗΠΑ, γνωστές από τις δράσεις τους, ως παγκόσμιοι τρομοκράτες».

Επίσης, και το Δημοτικό Συμβούλιο της Δήμου Μυτιλήνης με ομόφωνο ψήφισμά του καταδικάζει το νέο «τρομονόμο» που, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, περιορίζει τις λαϊκές ελευθερίες και πλήττει τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας.

Στο ψήφισμα του Δήμου Μυτιλήνης αναφέρεται επίσης ότι: «Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι αρκετό για την πάταξη της τρομοκρατίας που όλοι επιθυμούμε. Δεν μπορεί όμως με πρόσχημα την τρομοκρατία να "χτυπιούνται" τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες του λαού μας. Το ΔΣ εκφράζει την αντίθεσή του στην ψήφιση ενός τέτοιου νόμου».

Εκδήλωση ομάδας Πανεπιστημιακών

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «ο νέος τρομονόμος και οι επιπτώσεις του στα δημοκρατικά δικαιώματα» διοργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στο νέο τρομονόμο και η ομάδα Πανεπιστημιακών της Επιτροπής, την Τρίτη στις 22 Μάη, στις 6.00 το απόγευμα, στην αίθουσα Σάκη Καράγιωργα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Εισηγητές στην εκδήλωση θα είναι οι Ι. Βαβούρας, πρύτανης Παντείου, Γ. Α. Μαγκάκης, καθηγητής Ποινικού Δικαίου, Ευτ. Μπιτσάκης, καθηγητής φιλοσοφίας, Ηλ. Νικολόπουλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και Αγ. Παπανεοφύτου, επίκουρος καθηγητής Ποινικού Δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ