Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «δικαίωμα » της αυτοκαταστροφής

Την απαγκίστρωση των τοξικομανών απ' το κύκλωμα της εμπορίας, αλλά και το δικαίωμα της αυτοπροσβολής - δηλαδή της αυτοκαταστροφής - επικαλούνται οι βουλευτές Στ. Μπένος και Σπ. Βούγιας (ΠΑΣΟΚ), Π. Τατούλης (ΝΔ) και σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Συνασπισμού, που συνυπέγραψαν την πρόταση νόμου για την αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών, το διαχωρισμό «σκληρών» και «μαλακών» ουσιών και την ελεγχόμενη χορήγηση ναρκωτικών, ακόμα και «σκληρών», από δημόσιες μονάδες.

Είναι αναπαλαίωση της παλιάς πρότασης, που είχαν καταθέσει το Μάη του 1992 και πάλι 8 βουλευτές απ' τα ίδια κόμματα, ενώ αποτελεί τη νομική έκφραση της άποψης που είχε εκφράσει το Δεκέμβρη του 1999 ο τότε - υφυπουργός Υγείας - Θ. Κοτσώνης και υπερθεμάτισε ο Γ. Παπανδρέου.

Οποία υποκρισία, λοιπόν. Οι νέοι, οι στερημένοι κάθε δικαιώματος - όπως η δουλιά, η παιδεία και ο πολιτισμός - έχουν το ...δικαίωμα της αυτοκαταστροφής. Εχουν το ...δικαίωμα να πεθάνουν οι άνθρωποι, που έχουν καταντήσει κουρέλια, που έχουν στερηθεί τη δυνατότητα της επιλογής, που όλη τους η ζωή είναι η απόκτηση της ουσίας.

Δοξάστε τους σύγχρονους ...ριζοσπάστες, που θα σώσουν τα παιδιά μας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ