Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
«Δε θα περάσει»!

«Δε θα περάσει ο "τρομονόμος"». Με αυτό το σύνθημα εκατοντάδες νέοι και εργαζόμενοι στην Πάτρα απαίτησαν να μην περάσει το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών με το πρόσχημα της τρομοκρατίας, στο συλλαλητήριο που έγινε χτες το βράδυ μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Η αγωνιστική αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κίνησης για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και των Λαϊκών Ελευθεριών και του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Αυτός ο τρομονόμος δε θα περάσει, η πάλη του λαού θα τη σπάσει», «Πάρτε DNA από τη CIA», οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης διατρανώνοντας την αντίθεσή τους ενάντια στον «τρομονόμο».

Οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πορείας μοίραζαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς για το τι θα επιφέρει η ενδεχόμενη ψήφιση του «τρομονόμου» και τους καλούσαν σε κοινό αγώνα για να μην περάσει.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί ομιλίες μπροστά στο χώρο της συγκέντρωσης, στο Εργατικό Κέντρο, με πρώτο ομιλητή τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, μέλος της Κίνησης, ο οποίος στην ομιλία του κατήγγειλε την προχτεσινή σύλληψη των δύο μελών της ΚΝΕ που έκαναν «αφισοκόλληση για να ενημερώσουν το λαό για το συλλαλητήριο» και τόνισε πως στόχος του «τρομονόμου» είναι αυτός ακριβώς: «Να χτυπήσει τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος με στόχο το ίδιο το μαζικό λαϊκό κίνημα που αρχίζει και αναπτύσσεται». Υπογράμμισε πως η σύνταξη του «τρομονόμου» είναι εμπνευσμένη και καθοδηγημένη από τις ΗΠΑ και ότι η τελευταία επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου εκεί δεν είναι καθόλου τυχαία. Τέλος, κάλεσε τον λαό να αντισταθεί στις αντιδημοκρατικές και τρομοκρατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης κλιμακώνοντας την πάλη ενάντια στον «τρομονόμο».

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πολυχρονόπουλος, δικηγόρος, διάβασε το ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα επισημαίνεται ο υπαρκτός κίνδυνος της προσβολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο αποκλεισμός των λαϊκών δικαστών που είναι άστοχος και δε συνάδει με τις συνταγματικές επιταγές και σημειώνεται πως το ποινικό δίκαιο είναι επαρκές και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, να μετατρέπει σε «μέσον» προληπτικής καταστολής πιθανών για την κοινωνία απειλών, με τη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα η ηχητική και οπτική παρακολούθηση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στον «τρομονόμο» θα έχουν και συνέχεια, καθώς η Κίνηση εξήγγειλε Παμπατραϊκό συλλαλητήριο την ημέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ