Πέμπτη 24 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΗΣ
«Στο πόδι» οι φιλειρηνιστές σ' όλη την Ελλάδα

Από την εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, που σφράγισε το τέλος της φετινής μεγαλειώδους Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης
Από την εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος, που σφράγισε το τέλος της φετινής μεγαλειώδους Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης
Αντιιμπεριαλιστικές πορείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες από το φιλειρηνικό κίνημα σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Οι κινητοποιήσεις, με τη συμμετοχή πολλών μαζικών φορέων, οργανώνονται στα πλαίσια της ανακήρυξης του Μάη σε μήνα φιλειρηνικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης από την ΕΕΔΥΕ.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Αμαρουσίου, Πεύκης, Κηφισιάς, Μελισσίων και Ερυθραίας συνδιοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση αύριο Παρασκευή και ώρα 8.00 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ηλεκτρικός Σταθμός) στο Μαρούσι.

- Πολύπλευρες εκδηλώσεις διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, Στις 25 και 26 Μάη, οι εκδηλώσεις της Επιτροπής θα μεταφερθούν στο γήπεδο μπάσκετ του «Χαραυγιακού» στα Κανάρια. Εκεί την πρώτη μέρα, αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, χορευτικό συγκρότημα, ζωγραφική από παιδιά, απαγγελία ποιημάτων, κουκλοθέατρο με μαριονέτες. Την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου, ο οποίος καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος σ' αυτές. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, την επόμενη μέρα (Σάββατο) θα υπάρξουν ομιλίες, συναυλία και χορευτικό πρόγραμμα. Τέλος, τη Δευτέρα 28 Μάη και ώρα 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η Δημοκρατία της Παγκοσμιοποίησης», με ομιλητές τον πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βαβούρα, τον Δρ Νομικής Δ. Καλτσώνη και το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γ. Σταυρόπουλο.

Χαλκίδα, Βόλος, Μυτιλήνη

- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας, ο δήμος Νέας Αρτάκης, εργατικά σωματεία και πολλοί μαζικοί φορείς διοργανώνουν πορεία ειρήνης που θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. από την πλατεία Νέας Αρτάκης και θα καταλήξει στις 8.30 μ.μ. στην παραλία της Χαλκίδας (Στρογγυλό). Εκεί θα γίνουν ομιλίες και χαιρετισμοί από εκπροσώπους των φορέων που θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

- Πορεία Ειρήνης από την πλατεία της Ανακασιάς στο Βόλο διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων της Μαγνησίας Κατά του Πολέμου. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα και θα καταλήξει στο μνημείο Ηρώων, στο Βόλο, όπου θα γίνει συναυλία από το μουσικό συγκρότημα «Νοέμβρης» με τραγούδια αφιερωμένα στην ειρήνη.

- Πορεία Ειρήνης που θα ξεκινήσει από την Παναγιούδα και θα καταλήξει στη Μυτιλήνη, διοργανώνουν η Παλλεσβιακή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία της Λέσβου. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Παναγιούδα στις 7.00 μ.μ., ενώ για τη μεταφορά των διαδηλωτών στο χώρο της συγκέντρωσης θα φύγουν πούλμαν από την πλατεία Σαπφούς στις 6.30 μ.μ.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Αντιπολεμικές εκδηλώσεις ξεδιπλώνονται και σε πολλούς νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

- Ο επόμενος σταθμός στη σειρά των εκδηλώσεων αυτών είναι η πορεία Ειρήνης στις Σέρρες, το Σάββατο 26 Μάη. Η πορεία οργανώνεται από την Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Ν. Σερρών και το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών και πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μάης 2001, μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης» και προς τιμήν του αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6.00 μ.μ. από την πύλη του στρατοπέδου «Εμμ. Παππά». Στις 7.00 μ.μ. θα γίνει στάση - ενσωμάτωση στην πορεία όσων δεν μπορούν να ξεκινήσουν από το «Εμμ. Παππάς», μπροστά από τη ΔΕΠΚΑ. Στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας.

- Την Κυριακή 27 Μάη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αντιπολεμική κινητοποίηση στην Ξάνθη που οργανώνουν όλες οι Επιτροπές Ειρήνης και άλλοι φορείς των πόλεων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει συγκέντρωση των φίλων της Ειρήνης της περιοχής στο Εράσμιο της Ξάνθης στις 5.30 το απόγευμα και πορεία από το Εράσμιο στις εγκαταστάσεις της «Φωνής της Αμερικής», όπου θα εκφραστεί η αντίθεση των φιλειρηνικών δυνάμεων στην παρουσία και δράση στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών βάσεων.

Στη συνέχεια με αυτοκινητοπομπή οι φιλειρηνιστές θα κατευθυνθούν στην Ξάνθη, όπου στις 7.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία συγκέντρωση με ομιλίες.

- Πορεία και συγκέντρωση για την ειρήνη πραγματοποιείται την Κυριακή 27 Μάη και στην Κατερίνη. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα από το χωριό Περίσταση της Πιερίας και θα κατευθυνθεί προς την κεντρική πλατεία της Κατερίνης, όπου θα γίνει συγκέντρωση με ομιλίες, μουσική κλπ. Την αντιπολεμική πορεία οργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Κατερίνης και ο Δήμος της πόλης.

- Την ίδια μέρα πορεία και συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στην Κοζάνη.

- Στο Νομό Πέλλας εξάλλου οργανώνονται από το φιλειρηνικό κίνημα πολυθεματικές εκδηλώσεις (έκθεση φωτογραφίας για το ΝΑΤΟικό έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία, έκθεση ζωγραφικής και μουσικό πρόγραμμα με ερασιτεχνικά σχήματα): Σάββατο 26 Μάη 8 μ.μ. στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών και Κυριακή 27 Μάη 8 μ.μ. στον πεζόδρομο της Αριδαίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ