Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τους ποτοποιούς - αποσταγματοποιούς

Μέγα ζήτημα έχει προκύψει στην περιοχή της Μαγνησίας για τους ποτοποιούς - αποσταγματοποιούς, οι οποίοι, για να συστήσουν φορολογική αποθήκη, τους επιβάλλεται από το υπουργείο Οικονομικών ελάχιστη χρηματική εγγύηση 75.000.000 δραχμών. Το ΚΚΕ φέρνει το θέμα στη Βουλή με Ερώτηση των βουλευτών Νίκου Γκατζή και Βαγγέλη Μπούτα, η οποία απευθύνεται στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η Ερώτηση έχει ως εξής: «Στα πρόθυρα λουκέτου βρίσκονται αρκετές επιχειρήσεις ποτοποιών - αποσταγματοποιών της Μαγνησίας, ύστερα από τη φοροεισπρακτική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών (Φ883/530/16.9.1999) με την οποία επιβάλλεται ελάχιστη χρηματική εγγύηση 75.000.000 δραχμές για σύσταση φορολογικής αποθήκης.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι των παραπάνω επιχειρηματιών με μεγάλη οικονομική δυσχέρεια διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, το επιβαλλόμενο χρηματικό ποσό για τη σύσταση φορολογικής αποθήκης είναι εξοντωτικό, ιδιαίτερα για τις μικρές παραδοσιακές επιχειρήσεις του κλάδου της περιοχής και σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας για την περαιτέρω επιβίωσή τους και, τέλος, η Μαγνησία δε σηκώνει επιπρόσθετη ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ