Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ
Αγώνας για ωράριο 52 ωρών τη βδομάδα

Να μην υποχωρήσει στις πιέσεις που ασκούνται από μεγαλοκαταστηματάρχες για αναίρεση της απόφασης για ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων 52 ώρες τη βδομάδα καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Κοζάνης η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Κοζάνης και Περιχώρων, καλώντας τους ΕΒΕ να εντείνουν μαζί με τους εμποροϋπαλλήλους τον αγώνα τους για λύση στο πρόβλημα του ωραρίου με τρόπο που να εξυπηρετεί τα κοινά τους συμφέροντα.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Κοζάνης και Περιχώρων τονίζει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών επιχειρήσεων εκτοπίζεται, σπρώχνεται στο περιθώριο από το μεγάλο κεφάλαιο. Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης των μονοπωλίων η κυβέρνηση εφάρμοσε μια σειρά από μέτρα που οδηγούν σε εξόντωση τούς μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, όπως τη βαριά φορολογική επιβάρυνση, την έλλειψη ουσιαστικής χρηματοδότησης των ΕΒΕ, την «απελευθέρωση» της επαγγελματικής στέγης, το ξήλωμα των ασφαλιστικών ταμείων, την «απελευθέρωση» του ωραρίου.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης για ενιαίο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων 52 ωρών τη βδομάδα και την αντίδραση των πολυκαταστημάτων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Κοζάνης και Περιχώρων δηλώνει ότι θέση της είναι να εφαρμοστεί το ωράριο αυτό σε όλη τη χώρα, για όλα τα καταστήματα, τρία απογεύματα τη βδομάδα να είναι κλειστά και την Κυριακή αργία. Καλεί, δε, το Νομαρχιακό Συμβούλιο να μην υποχωρήσει μπροστά στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ