Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αθωώθηκαν 19 αγρότες

Αθωώθηκαν χθες από το τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δεκαεννέα κάτοικοι της Ανατολικής Θεσσαλονίκης που κάθισαν στο εδώλιο για τη συμμετοχή τους στα αγροτικά συλλαλητήρια του 1995. Συγκεκριμένα κατηγορούνταν ότι παρέταξαν στις 6 και 7 Νοεμβρίου τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση της Γεωργικής Σχολής με το αεροδρόμιο. Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του δικαστηρίου (Σαπαντζής) είχε ζητήσει στην αγόρευσή του την καταδίκη των αγροτών υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες προσπάθησαν «να καταλύσουν το κράτος». Μάλιστα την καταδικαστική πρότασή του τη συνόδευσε με το δίστιχο: «παρέταξαν τα τρακτέρ κατά μήκος και κατά πλάτος - και διαλύσανε το κράτος»!

Οπως τόνισαν αγρότες που συγκεντρώθηκαν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους, «με τις δίκες αυτές δηλώνεται η περιφρόνηση προς το Κοινοβούλιο, το οποίο, ως γνωστόν, ψήφισε νόμο για τη διακοπή των διώξεων κατά των παραγωγών που συμμετείχαν στα αγροτικά συλλαλητήρια». Μάλιστα, υπογράμμισαν, ότι τα αγροτοδικεία συνεχίζονται στα πλαίσια της επιχείρησης εκφοβισμού των αγροτών και κτηνοτρόφων που ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες. «Καμία απειλή και καταδίκη δεν μπορεί να λυγίσει τους αγρότες, κι αυτό γιατί τα προβλήματά μας μεγαλώνουν και οξύνονται. Ολες οι αποφάσεις που παίρνονται από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι συνέχεια σε βάρος μας», δήλωσαν. Μάλιστα καλούσαν τους συναδέλφους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται την Κυριακή 23/1 στις 11.30 το πρωί, στη Ν. Απολλωνία.

Οσον αφορά τη χθεσινή δίκη, αξίζει να αναφερθεί ότι από τους 21 αγρότες που κατηγορούνταν αρχικά, οι δύο έχουν στο μεταξύ πεθάνει, ενώ άλλοι δύο διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ότι δε βρέθηκαν ποτέ στο συγκεκριμένο μπλόκο. Μάλιστα ο αστυνομικός μάρτυρας κατηγορίας δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει ούτε ένα κατηγορούμενο και κατόπιν τούτου και παρόλο που υπήρχε η λυρικά διατυπωμένη πρόταση του εισαγγελέα για καταδίκη των αγροτών, το δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ