Τετάρτη 19 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Πλήγμα για 100.000 μικροαγρότες

Ανακοίνωση - καταγγελία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται:

«Η μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 700.000 στρέμματα, που αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας, συρρικνώνει τη δυναμικότερη καλλιέργεια της χώρας, οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό τις βαμβακοπαραγωγές περιοχές και μειώνει δραστικά το εισόδημα 100.000 μικροαγροτών.

Οι περιβαλλοντικοί λόγοι, που χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα για την καταστροφική απόφαση της κυβέρνησης, είναι αποπροσανατολιστικοί και αντιεπιστημονικοί, γιατί το βαμβάκι έχει τις μικρότερες απαιτήσεις σε αζωτούχα λιπάσματα, σε σχέση με όλες τις άλλες καλλιέργειες. Στόχο έχουν να συγκαλύψουν την εφαρμογή από την κυβέρνηση της «Ατζέντας 2000», που μειώνει τις γεωργικές δαπάνες του κοινοτικού προϋπολογισμού και στη χώρα μας εκφράζεται και με τη μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας, για να κυριαρχήσει το βαμβάκι των ΗΠΑ στην Κοινοτική Αγορά.

Η επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να υποδείξει στους αγρότες τις εναλλακτικές καλλιέργειες, με τις οποίες θα καλλιεργήσουν τα 700.000 στρέμματα, αποδείχνει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης πολιτικής συρρίκνωσης της ελληνικής γεωργίας με οδυνηρές συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγρότες.

Ο χρόνος που επιλέχθηκε, για να ανακοινωθεί αυτή η απόφαση αποτελεί πρόκληση για τους αγρότες, που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας στη βαμβακοκαλλιέργεια.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης, που είναι ενταγμένη σε μια γενικότερη αντιαγροτική πολιτική. Καλεί τους αγρότες σε ενιαία συνεχή δράση, για την ανατροπή αυτής της απόφασης και την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ