Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Κανένα τμήμα κλειστό, καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού

Κινητοποιήσεις οργανώνουν Σύλλογοι Εκπαιδευτικών

Κάλεσμα στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών και Διδασκόντων, τον κάθε εκπαιδευτικό, από κοινού με γονείς και εργαζόμενους να καταγγείλουν τη νέα επίθεση απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τις εγκυκλίους που υπαγορεύουν ουσιαστικά να «κουκουλωθούν» τα κενά στην πρωινή ζώνη των δημοτικών σχολείων, παίρνοντας τους δασκάλους από τα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών ΕΑΕΠ.

Τους καλεί να διεκδικήσουν να μην κλείσει κανένα τμήμα, πρωινό ή ολοήμερο, να μη μετακινηθεί κανένας δάσκαλος, να γίνουν τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα των χιλιάδων συμβασιούχων που δουλεύουν στην εκπαίδευση, 15 μαθητές ανά τμήμα στο νηπιαγωγείο και στις Α' και Β' τάξεις του δημοτικού και 20 στις υπόλοιπες.

Οπως σημειώνει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, «η κυβέρνηση, όπως έκανε και πέρυσι, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στις λαϊκές οικογένειες που αναγκάζονται να αφήσουν το παιδί τους στο ολοήμερο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα χτυπάει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Τα παιδιά των οικογενειών αυτών δε θα βοηθιούνται στη μελέτη τους στα ολοήμερα τμήματα των 1.350 Δημοτικών ΕΑΕΠ, εφόσον δάσκαλος δε θα υπάρχει πλέον σ' αυτά, κι αυτό σε μια περίοδο που οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο των γονιών τους τούς αναγκάζουν να μένουν πολλές ώρες έξω από το σπίτι. Αυτό είναι το πολυδιαφημισμένο "νέο" σχολείο με τον εύηχο τίτλο "πρώτα ο μαθητής"! Παιδιά αβοήθητα, στοιβαγμένα σε πολυπληθή τμήματα, σχολεία και μαθητές χωρίς δασκάλους!

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτόν, το υπουργείο Παιδείας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, αναγκάζει 1.350 και πλέον δασκάλους να μετακινηθούν, πιθανόν και σε άλλες περιοχές, για να καλύψουν κενά στην πρωινή ζώνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικογενειακή τους κατάσταση σε μια περίοδο που έχουν πληγεί εργασιακά και οικονομικά. Με ανάλογη εγκύκλιο πέρυσι μετακινήθηκαν δάσκαλοι στην Αττική από το Μαρούσι στη Νέα Πέραμο!»

Πρωτοβουλίες από Συλλόγους Εκπαιδευτικών

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας έκαναν χτες το πρωί εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλες τις περιοχές που καλύπτει η συγκεκριμένη διεύθυνση. Οπως σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, Θεοδ. Δριμάλα, οι ταξικές δυνάμεις και μέσα από την κινητοποίηση δίνουν το μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα επιτρέψουν να «καλυφθούν» τα κενά σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών.

Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε χτες το πρωί και στο ΠΥΣΠΕ Γ' Αθήνας, στο Αιγάλεω. Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., καλεί τα μέλη του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου».

Σε αντίστοιχη κινητοποίηση καλεί σήμερα, στις 12.30 μ.μ., ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης», στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β' Αθήνας, στο Ηράκλειο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ