Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

Σε επαγρύπνηση και πρωτοβουλία καταγραφής των πραγματικών αναγκών των σχολείων καλεί τις Ενώσεις γονέων, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.

Γονείς από σχολεία του Πειραιά, εκπρόσωποι Ενώσεων Γονέων και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, μαζί με συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, συναντήθηκαν την Τρίτη με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, μετά την απόφασή του να μετακινηθούν μαθητές ιδιαίτερα της Α' Δημοτικού από το ένα σχολείο στο άλλο, αντί να δημιουργηθούν νέα τμήματα με λιγότερους από 25 μαθητές.

Η Ομοσπονδία Γονέων σημειώνει ότι στόχος της ενέργειας της Διεύθυνσης ήταν να μη φανούν τα κενά τα οποία, σύμφωνα με στοιχεία της, φτάνουν τα 484 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Οπως ενημερώνει η Ομοσπονδία, «κάτω από την πίεση που ασκήθηκε και την απαίτηση των φορέων ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης δεσμεύτηκε ότι θα παρθούν πίσω όλες οι μετακινήσεις μαθητών της Α' Δημοτικού, εκτός του 18ου και 24ου Δ.Σ. Κερατσινίου, όπου υπάρχει και πρόβλημα με αίθουσες». Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν και για την έλλειψη σχολικών αιθουσών που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες στέγασης των μαθητών. Οι γονείς επισημαίνουν, επίσης, ότι η Διεύθυνση επιμένει στην απόφασή της για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρέντη, στο οποίο η Α' και Β' τάξη θα κάνουν μαζί μάθημα με ένα δάσκαλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ