Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς οδηγούς Μονάδα για παιδιά με αυτισμό

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ζητούν με επιστολή τους η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής

Από παλιότερη κινητοποίηση για τα ζητήματα που αφορούν τις οικογένειες παιδιών με αυτισμό

Eurokinissi

Από παλιότερη κινητοποίηση για τα ζητήματα που αφορούν τις οικογένειες παιδιών με αυτισμό
Συνάντηση με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υγείας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς παιδιών προσχολικής ηλικίας με αυτισμό, ζητούν η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής. Προτείνουν, μάλιστα, η συνάντηση να γίνει άμεσα, τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη, στις 11.30 π.μ.

Οπως αναφέρουν στην επιστολή τους, το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει προκύψει στη λειτουργία της μοναδικής πρότυπης Ειδικής Θεραπευτικής Μονάδας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΘΜΑΑ) για παιδιά με αυτισμό προσχολικής ηλικίας. Η μονάδα αυτή ανήκει στην παιδοψυχιατρική κλινική του «Αγλαΐα Κυριακού», εκ μεταφοράς μαζί με το ιατροπαιδαγωγικό κέντρο.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ οι οδηγοί των νοσοκομείων, τα σχολικά της μονάδας σταμάτησαν να μεταφέρουν τα παιδιά που έχουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε μέρα, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των γονιών των παιδιών που είναι αναγκασμένοι να πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους σε ημερήσια βάση.

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρουν: «Είναι σε όλους γνωστή η τεράστια σημασία που έχει η επιστημονική παρέμβαση σ' αυτή την κρίσιμη ηλικία για ένα παιδί με αυτισμό. Η λειτουργία της Μονάδας για φέτος ξεκίνησε από 1 Σεπτέμβρη και λόγω του παραπάνω προβλήματος κάποιοι γονείς αναγκάστηκαν να μην εγγράψουν το παιδί τους. Ενώ οι υπόλοιποι με δέος βλέπουν τις δυσκολίες της χρονιάς και κάποιοι φοβούνται ότι και αυτοί θα αναγκαστούν, λόγω των δυσκολιών, να σταματήσουν να πηγαίνουν το παιδί τους στη Μονάδα με τραγικές επιπτώσεις στην εξέλιξη του παιδιού τους.

Ζητάμε:

1. Κατ' επειγόντως να διατεθούν με απόφαση του υπουργείου και κατά απόλυτη προτεραιότητα οι οδηγοί που υπηρετούσαν στη Μονάδα μέχρι πέρσι. Οι οδηγοί να είναι μόνιμοι να μην εναλλάσσονται για να μην επηρεάζονται τα παιδιά και για να μπορέσουν αυτοί και οι συνοδοί να εκπαιδευτούν στοιχειωδώς για να έχουν την κατάλληλη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά.

2. Ιδρυση τέτοιων ανάλογων δημόσιων μονάδων με δωρεάν υπηρεσίες, όπως το ΕΘΜΑΑ και δημόσιων κέντρων πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης με το ανάλογο μόνιμο προσωπικό, με βάση τις ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ