Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Ψίθυροι για διάσπαση

Πληθαίνουν οι φήμες περί επικείμενης διάσπασης της ΔΗΜΑΡ στη βάση της αντιπαράθεσης που καλά κρατεί στο εσωτερικό της απ' την επομένη της εκλογικής συντριβής. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, μέλος της, προσκείμενο στη μειοψηφία, άφησε να εννοηθεί ότι είναι η τελευταία ομιλία αυτή που έκανε, ενώ χτες ο άτυπος επικεφαλής της μειοψηφίας Σπ. Λυκούδης ξεκαθάρισε ότι δε θα πάρει μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου.

Μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9.84» δήλωσε: «Οχι. Δεν θα παραστώ στο συνέδριό μας, της Δημοκρατικής Αριστεράς - το έχω πει -, γιατί πιστεύω ότι δεν οδηγεί πουθενά. Δεν θέλω να ανακυκλώνω αυτή την κριτική. Γίνεται με όρους που δεν συνιστούν όρους αξιόπιστου συνεδρίου και οι στοχεύσεις του δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένο σχέδιο».

Για πρώτη φορά αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς την παραμονή του στη ΔΗΜΑΡ και στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα καθώς στην ερώτηση αν σκοπεύει να ανεξαρτητοποιηθεί, απαντά: «Ειλικρινά, δεν θα ήθελα αυτή την ώρα να μπω σε μία τέτοια συζήτηση. Δεν βοηθάει».

Ο Σπ. Λυκούδης εκφράζεται με απαισιοδοξία και ως προς τις διαδικασίες συγκρότησης της κεντροαριστεράς, καθώς εκτιμά ότι η επιθυμία του ΠΑΣΟΚ να τη διευθύνει αποτρέπει τη συμμετοχή άλλων δυνάμεων. Λέει επ' αυτών: «Εχω κάνει μέχρι τώρα ό,τι μπορώ, με τις μικρές μου δυνάμεις (...) Εχω πετύχει ελάχιστα πράγματα, έχω βρει εμπόδια στα περισσότερα. (...) Την πιστεύω αυτή την ιστορία και θα συνεχίσω. Θα κάνω δηλαδή ό,τι μπορώ και περνάει από το χέρι μου - μέσα από συζητήσεις, διάλογο, επαφές - για να προσδιορίσω - εάν είναι δυνατόν -, όρους, χρόνους και ιδέες, για να ανοίξει ένας δρόμος».

Σπεύδει, ωστόσο, να προσθέσει: «Μπορεί να υπάρξει η αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας ανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, εάν ένα κόμμα, έστω το μεγαλύτερο - που είναι το μεγαλύτερο σε αυτή την πλευρά, το ΠΑΣΟΚ -, επιθυμεί να σφραγίσει αυτή την κατεύθυνση από την αφετηρία της; Δεν ανοίγει προοπτικές αυτό. Εγώ δεν αδικώ ένα κόμμα που αισθάνεται ότι έχει έναν κυρίαρχο ρόλο σε αυτό το χώρο, να θέλει να παίξει ένα ρόλο, ενδεχομένως και πρωταγωνιστικό. Αλλά, εάν επιθυμεί να ανοίξει αυτή τη διαδικασία με τη δική του σφραγίδα, κλείνει πόρτες, περιορίζει δυνατότητες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοινώθηκε η συνεργασία Θεοδωράκη - Λυκούδη (2014-12-25 00:00:00.0)
«Σφραγίστηκε» και τυπικά η διάσπαση (2014-09-12 00:00:00.0)
Δεδομένη η διαχείριση, διαφωνούν... στο δρομολόγιο (2014-06-24 00:00:00.0)
Διεργασίες για τον προσανατολισμό των συμμαχιών (2014-06-04 00:00:00.0)
Συντήρηση της εσωτερικής αντιπαράθεσης (2013-11-07 00:00:00.0)
Ζητάει αναβάθμιση στη συγκυβέρνηση (2012-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ