Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Αλλαγές με στόχο τη θωράκιση των συμφερόντων του κεφαλαίου

Σήμερα το απόγευμα, η Ολομέλεια της Βουλής με ειδική συνεδρίαση καλείται να συζητήσει τη συγκρότηση Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

Το ΚΚΕ έχει κάνει καθαρό ότι, με δεδομένο πως σε λίγες μέρες θα γίνει γνωστό αν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή αν θα διαλυθεί η Βουλή και θα προκηρυχθούν εκλογές, δεν υπάρχει λόγος να κινηθεί σε αυτήν τη φάση η συγκεκριμένη διαδικασία. Επομένως, το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην επικείμενη συζήτηση στην Ολομέλεια, αλλά δε θα ορίσει εισηγητή στην Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη διαδικασία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, ενώ οι προτάσεις που ήδη έχουν δημοσιοποιηθεί για την Αναθεώρηση του Συντάγματος είναι κομμένες και ραμμένες στη βάση των συμφερόντων του κεφαλαίου και την εξασφάλιση της κερδοφόρας δράσης του σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία κ.ά. Ταυτόχρονα, όλα δείχνουν ότι προωθείται και η ανοιχτή παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων, ο περιορισμός των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η ενίσχυση της καταστολής για την αντιμετώπιση του εργατικού - λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ