Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Δεν συμμερίζεται τα περί «αποστασίας»

Επιμένοντας στην απόφαση καταψήφισης του προτεινόμενου για την Προεδρία της Δημοκρατίας (ΠτΔ), ο Φ. Κουβέλης έκανε χτες ένα βήμα διαφοροποίησης απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, μη υιοθετώντας τη θέση περί ...αποστασίας. Ολα αυτά στο πλαίσιο σεναρίων που διακινούνται και τον φέρουν ως επικρατέστερο να προταθεί για την ΠτΔ μετά τη δεύτερη ψηφοφορία και εφόσον ο Στ. Δήμας δεν καταφέρει να εκλεγεί. Στο φόντο ταυτόχρονα και των πληροφοριών ότι η προσέγγιση με την Κουμουνδούρου «σκαλώνει» και σε αντιδράσεις μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια και να εκλεγούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Η ακριβής δήλωση του Φ. Κουβέλη στον ρ/σ «Βήμα» ήταν: «Για τα περί "αποστασίας" όσων βουλευτών ψηφίσουν για Πρόεδρο, μακριά από μένα οι αφορισμοί περί αποστασίας, κουμπαράδων, αργυρωνήτων και όλα τα σχετικά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι βουλευτές, και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, υπολογίζουν όλη την πολιτική κατάσταση. Αυτό που λέγεται "κρίσιμο μέγεθος για την παρούσα φάση της ελληνικής πολιτικής ζωής" και στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης αποφάσισαν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠτΔ. Καλό είναι, λοιπόν, ο τόπος να απομακρυνθεί από τις λογικές αποστασίας, αργυρώνητων, εξυπηρετούντων και όλα αυτά. Είναι προφανές ότι (εάν βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ψηφίσει για Πρόεδρο) δεν θα τον θεωρήσω αποστάτη, αργυρώνητο και τα σχετικά».

Αποστάσεις, όμως, κράτησε ο Φ. Κουβέλης κι απ' τους ανεκδοτολογικού τύπου λεονταρισμούς του Αλ. Τσίπρα, λέγοντας: «Κοιτάξτε, δεν ξέρω ποια νταούλια επιλέγει ο καθένας και σε ποιες αγορές, με ποια δεδομένα και συνθήκες αναφέρεται, αλλά είναι ένα βέβαιο, ότι η χώρα χρειάζεται, αναμφισβήτητα, σταθερότητα. Χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους κι ένα διαφορετικό πρόγραμμα δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής (...) Χρειάζεται σύνεση, νηφαλιότητα, ψυχραιμία και τήρηση στο ακέραιο όλων των κανόνων δεοντολογίας στην πολιτική αντιπαράθεση».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαψεύδει την ύπαρξη συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν απ' την ύπαρξη ή όχι «προγραμματικής συμφωνίας», ενώ στο ερώτημα αν είναι πιθανότερη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή η αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές απάντησε πως «είναι ανοικτά όλα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαροί κλυδωνισμοί, σήμερα οι αποφάσεις (2015-01-03 00:00:00.0)
Από την «κατάργηση των μνημονίων»... στη «λαϊκή εντολή για διαπραγμάτευση» (2014-12-24 00:00:00.0)
Επιτάχυνση των αντιλαϊκών διεργασιών και παζαριών (2014-12-21 00:00:00.0)
Σενάρια και έντονη κινητικότητα σε όλο του το φάσμα (2014-12-12 00:00:00.0)
Πανηγυρίζει τη νίκη ...«ακηδεμόνευτων σχημάτων» (2014-05-19 00:00:00.0)
Συζητήσεις για το μείγμα διαχείρισης, αναζητήσεις για τους φορείς υλοποίησής του (2014-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ