Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή

Παρέμβαση της ΚΟ Αττικής στις πολιτικές εξελίξεις με πολύμορφη δραστηριότητα

Από τη συνεστίαση της ΤΟ Περιφερειακής, Κεντρικής και Τοπικής Διοίκησης - Στο βήμα ο Γ. Πρωτούλης
Από τη συνεστίαση της ΤΟ Περιφερειακής, Κεντρικής και Τοπικής Διοίκησης - Στο βήμα ο Γ. Πρωτούλης
Με ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς, συσκέψεων και συγκεντρώσεων συνεχίζεται η πολιτική δράση - παρέμβαση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στις πολιτικές εξελίξεις, με σύνθημα «Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή».

Στόχος της Οργάνωσης είναι να έρθει σε επαφή με χιλιάδες εργάτες, ανέργους, φτωχούς επαγγελματίες, νέους και νέες, καλώντας τους να μη δείξουν καμιά ανοχή στην αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση, ενάντια στο νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που ήδη τσακίζουν το λαό.

Μόνο το ΚΚΕ θέλει το λαό πρωταγωνιστή, να διεκδικεί τον πλούτο που παράγει

Χτες, κλιμάκια του ΚΚΕ βρέθηκαν σε μια σειρά χώρων δουλειάς, στο Εμπόριο, σε τράπεζες, στο λιμάνι του Πειραιά και αλλού.

Στα «Praktiker» στο Αιγάλεω, η Μαρία Τσαγκατάκη, στέλεχος του Κόμματος, κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα που τίθενται από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ». Οπως είπε, τα άλλα κόμματα θέλουν τον εργάτη στριμωγμένο, να μη διεκδικεί, να φοβάται και να υποκύπτει στις πιέσεις της εργοδοσίας. Αλλωστε, για την εργοδοσία, σημείωσε, «οι εργάτες είναι αριθμοί που αποδίδουν κέρδη. Οι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τη διόγκωση των κερδών τους. Γι' αυτό αξιοποιούν δεκάδες μορφές εκμετάλλευσης, όπως τα 5μηνα προγράμματα, την ανακύκλωση της ανεργίας, τις απολύσεις, όλα θεσμοθετημένα από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ».


«Αυτή την κατάσταση δεν την αμφισβητεί ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. «Μόνο το ΚΚΕ θέλει το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, να διεκδικεί τον πλούτο που παράγει. Αυτή είναι η θέση που ταιριάζει στους εργαζόμενους και ξέρουν καλά ότι οι κομμουνιστές θα είναι πάντα μπροστά στους αγώνες τους. Γι' αυτό πρέπει να το ενισχύσουν αποφασιστικά ξεπερνώντας αυταπάτες και δισταγμούς».

Πραγματικό ζητούμενο για το λαό στις ερχόμενες εκλογές η ενίσχυση του ΚΚΕ

Οι περιοδείες του Κόμματος σε χώρους δουλειάς συμπληρώνουν την πολιτική δραστηριότητα Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής που ξετυλίχθηκε το Σαββατοκύριακο, μεταξύ άλλων με λαϊκά γλέντια που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης.

Στη συνεστίαση της ΤΟ Περιφερειακής, Κεντρικής και Τοπικής Διοίκησης της ΚΟ Αττικής χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αξιοποιείται για να συγκεντρωθούν εκεί τα βλέμματα, να λειτουργήσουν οι εκβιασμοί και να εγκλωβιστούν οι εργαζόμενοι στα αστικά κόμματα. Για να μη δει ο λαός πίσω από τις κουρτίνες και τις συμφωνίες τους και να μπει φρένο στις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις». Οπως είπε, «η τρομοκρατία είναι απροκάλυπτη. Να μην υποκύψουν ξανά οι εργαζόμενοι. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαφορές τους, έχουν συμφωνήσει στα κύρια μέτρα: Ασφαλιστικό, μισθοί, Παιδεία, Υγεία, στη μορφή του κράτους, στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, στο φτήνεμα των εργαζομένων, στην ενίσχυση της καταστολής απέναντι στο κίνημα».

Καλώντας τους παρευρισκόμενους να συμβάλουν στην ενίσχυση του ΚΚΕ τόνισε ότι «για το λαό στις ερχόμενες εκλογές το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα είναι ισχυρό ή όχι και εκλογικά το ΚΚΕ. Ας σκεφτεί καλά: Τι όφελος είχε από την εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές; Οφελος είχε η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της. Πέρασαν δεκάδες νόμους μέσα σε δύο χρόνια: Την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, τις απολύσεις στο Δημόσιο, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων. Και δεν είναι τυχαίο που σε αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 30% στην Περιφέρεια της Αττικής: Εδινε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο».

Κλείνοντας σημείωσε: «Παλεύουμε για αποδέσμευση από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με την εξουσία στα χέρια του λαού. Αυτό χρειάζεται το λαό οργανωμένο και χειραφετημένο! Χωρίς να λογαριάσουμε κόπο, δε θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο που να μη συζητήσουμε μαζί του. Με τον "Ριζοσπάστη", κόντρα στην παραπληροφόρηση, ξεκινάμε τον αγώνα!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτιά που θα κατατεθεί στην προσπάθεια ανάπτυξης της λαϊκής πάλης(2023-06-29 00:00:00.0)
Κοινό συμφέρον των Ελλήνων και μεταναστών εργατών η ενίσχυση του ΚΚΕ(2019-06-25 00:00:00.0)
Η ψήφος στο ΚΚΕ απάντηση στη διαλυτική λογική του μικρότερου κακού(2019-05-09 00:00:00.0)
Ριχνόμαστε αποφασιστικά στη μάχη με το κουπόνι(2018-11-03 00:00:00.0)
«Οπλο» του λαού η οργάνωση και η πάλη(2014-10-04 00:00:00.0)
«Σκηνοθετημένη αντιπαράθεση αποπροσανατολισμού»(2000-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ