Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ»
Ζητούν διαδικασίες «εθνικής συναίνεσης»

Τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης επισείει το Πανελλαδικό Συμβούλιο των «Μεταρρυθμιστών» για να προτρέψει τις δυνάμεις της διαχείρισης σε «εθνική συναίνεση»: «Το αίτημα της εθνικής συναίνεσης μετά από συνεννόηση αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία και αναδεικνύει καθημερινά νέες πτυχές του», αναφέρουν. Προτείνουν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απ' την παρούσα Βουλή με παράλληλη συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη διενέργεια εθνικών εκλογών εντός του 2015.

Ταυτόχρονα, υποδεικνύουν και τη συναινετική δημιουργία εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για το χρέος, την τροποποίηση του εκλογικού νόμου και την έναρξη διαδικασιών συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο επικεφαλής τους, Σπ. Λυκούδης, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει τον προτεινόμενο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή προσώπου μεταξύ 2ης και 3ης ψηφοφορίας.

Σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84» δήλωσε ότι προτίθεται να επαναφέρει την πρότασή του για μια κυβέρνηση μεταβατική ειδικού σκοπού, μαζί με όσους βουλευτές τη στηρίζουν, «μήπως δημιουργηθεί ένα κλίμα συναινέσεων πιο αποτελεσματικό».

Επικαλούμενος τις δυσκολίες της αυτόνομης εκλογικής καθόδου ο Σπ. Λυκούδης δήλωσε ότι «θα ανιχνεύσουμε τις δυνατότητες σοβαρών προγραμματικών συνεργασιών, αν υπάρχουν και πού», ενώ υπέδειξε την κεντροαριστερά, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ως τους προνομιακούς συμμάχους του σχήματος που ηγείται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ