Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική παρέμβαση για τις βίλες

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή τις καταγγελίες του Θ. Πάγκαλου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΛΦΑ», σύμφωνα με τις οποίες «επώνυμος επιχειρηματίας έχτισε παράνομα βίλα στο Λαγονήσι, έχοντας εξαγοράσει τους πάντες στην Πολεοδομία». Ο πρώην υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι προσπάθησε και ο ίδιος να σταματήσει τον εν λόγω επιχειρηματία, αλλά δεν τα κατάφερε και για το λόγο αυτό αποτάθηκε στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη... Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Ηλ. Κολιούσης.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ακολουθώντας την προσφιλή του μέθοδο του Πόντιου Πιλάτου, «έριξε το μπαλάκι» στους δήμους και δήλωσε χτες ότι την αποκλειστική ευθύνη για τα φαινόμενα της διαφθοράς στις Πολεοδομίες και για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων έχουν η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις οποίες έχουν μεταβιβαστεί οι αρμοδιότητες από το 1996. Από κει και πέρα, τόσο ο ίδιος ως πολιτικός προϊστάμενος, όσο και το ΥΠΕΧΩΔΕ, αν και έχουν την ευθύνη του ελέγχου εφαρμογής της νομοθεσίας στο θέμα αυτό, όπως παραδέχτηκε, απλώς ...προεδρεύουν!

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι τις επόμενες βδομάδες θα λειτουργήσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ τετραψήφιος αριθμός τηλεφώνου, στον οποίο οι πολίτες θα καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά διαφθοράς και πολεοδομικής αυθαιρεσίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ