Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ
Ακόμη δεν ψήφισαν προϋπολογισμό

Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές και οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Κηρύκου βλέπουν τις ελπίδες του να διαψεύδονται από τη διοίκηση που ασκεί η δημοτική αρχή. Το γεγονός αυτό οφείλεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της «Δημοκρατικής Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΕΑΣ), στην εφαρμογή της ίδιας της τακτικής από τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία βρίσκεται στον αντίποδα των προεκλογικών δεσμεύσεων. Τότε εξήγγειλαν πως «κοινή διαπίστωση είναι πως πολλά από όσα εξαγγέλθηκαν δεν υλοποιήθηκαν γιατί εκτός από την πολιτική βούληση της κεντρικής εξουσίας δεν υπήρχε η απαραίτητη πίεση της τοπικής δημοτικής αρχής».

Σήμερα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, έρχεται να επιβεβαιωθεί με τον πιο τραγικό τρόπο η απουσία μιας διεκδικητικής δημοτικής αρχής με τα χαρακτηριστικά που πρότεινε η ΔΕΑΣ «για μια ΤΑ που θα λειτουργεί προς όφελος του δημότη, με ουσιαστικές αρμοδιότητες, με διεκδικητικό χαρακτήρα, που θα παλεύει να γίνει κυρίαρχο το συλλογικό συμφέρον και όχι το ιδιωτικό κέρδος που εμπορευματοποιεί τα κοινωνικά αγαθά».

Αποτέλεσμα, σήμερα, στον έκτο μήνα του χρόνου δεν έχει ψηφιστεί ακόμα προϋπολογισμός, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη λειτουργία του δήμου και την πορεία του. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η ΔΕΑΣ, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, έχοντας συναίσθηση τής ευθύνης της όσο και της συνέπειας απέναντι στους συνδημότες, καλεί τη δημοτική αρχή για να γίνει εφικτό να ψηφιστεί ο φετινός προϋπολογισμός να προβεί σε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων του προηγούμενου έτους και να γίνει ρεαλιστικός προγραμματισμός των πραγματικών εσόδων του έτους που τρέχει.

Παράλληλα, καλεί τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με μια σειρά θέματα που η εξέλιξή τους υποβαθμίζει καθημερινά το δήμο, εντείνοντας τη φθίνουσα πορεία των τελευταίων ετών. Θέματα πάνω στα οποία υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις του κράτους και των κυβερνώντων, όπως Λουτροπηγές, Τουριστική Σχολή, Ικάριος Ακαδημία, Λιμάνι, Μαρίνα, αποζημιώσεις από τη φωτιά του 1993, οδοποιία, ύδρευση κλπ. Τέλος, ζητά από τη δημοτική αρχή «να εγκαταλείψει τη λογική της φορομπηχτικής πολιτικής και τη ρουσφετολογική αντιμετώπιση της δημοτικής διαχείρισης και να βγει διεκδικητικά στο προσκήνιο αντιπαλεύοντας τις κυβερνητικές επιλογές για την ΤΑ και για τον τόπο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ