Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μνημόνιο συνεργασίας «Αθήνα 2004» - Δήμου Νίκαιας

Μνημόνιο συνεργασίας με το Δήμο Νίκαιας υπέγραψε χτες η «Αθήνα 2004» για θέματα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ετσι και ο Δήμος Νίκαιας μπήκε στο «χορό» του 2004 και από εδώ και στο εξής θα υποταχθεί πλήρως στις ανάγκες των αγώνων.

Τα μνημόνια συνεργασίας που υπογράφουν οι Δήμοι με την «Αθήνα 2004» προβλέπουν μεταξύ άλλων συνεργασία σε θέματα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και ενδυνάμωσης της συλλογικής βούλησης των κατοίκων (σ.σ. ιδεολογική χειραγώγηση;) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Η αναβάθμιση και χρήση χώρων στο άμεσο περιβάλλον των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (αθλητικών και μη) και των προπονητικών κέντρων, καθώς και εγκαταστάσεων φιλοξενίας, τουρισμού και αναψυχής. Η συνεργασία στη διαμόρφωση προγράμματος πολιτισμού, τελετών και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων, ιδιαίτερα όσων έχουν στόχο την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η συνεργασία στην εφαρμογή προγράμματος αισθητικών παρεμβάσεων, αναπλάσεων, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πεζοδρομήσεων, επεμβάσεων στον αστικό εξοπλισμό, εξυγίανσης του δημόσιου χώρου, οπτικής απορρύπανσης, και γενικότερα βελτίωσης της εικόνας της πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Χαλανδρίου δεν υπέγραψε τέτοιο Μνημόνιο και το απέρριψε κατά πλειοψηφία, ακριβώς γιατί οι προβλεπόμενες ρυθμίσεις θα ήταν σε βάρος της πόλης και των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ