Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΗΠΑ
«Περίεργες» φήμες για τη βοήθεια

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ - ΛΟΝΔΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Πληροφορίες που φθάνουν στα διεθνή πρακτορεία μέσω ελβετικών διπλωματικών καναλιών από την πρωτεύουσα του Πακιστάν, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια διάσκεψη «δωρητών» προς το Αφγανιστάν, αναφέρουν ότι μη - κυβερνητικές οργανώσεις από την Ελβετία, τον Καναδά και τη Νορβηγία θα αμφισβητήσουν την πρακτική της διεθνούς κοινότητας - ή, πιο συγκεκριμένα, τη «γραμμή» των ΗΠΑ - να μην παρέχεται βοήθεια σε «κράτη - παρίες», και θα αυξήσουν την ετήσια βοήθεια προς το Αφγανιστάν στο 1 δισ. δολάρια.

Επισήμως, η βοήθεια που συμφωνήθηκε να δοθεί στο Αφγανιστάν εφέτος φθάνει τα 260 εκατομμύρια δολάρια, ελάχιστα περισσότερα από τα 239 εκατ. δολάρια που δόθηκαν πέρυσι. Δεν υπήρξε αντίδραση από πλευράς Ουάσιγκτον.

Το θέμα του Αφγανιστάν, πάντως, αναμένεται να κυριαρχήσει και στις συνομιλίες του υπουργού Εξωτερικών του Πακιστάν, Αμπντούλ Σατάρ, με Βρετανούς αξιωματούχους - η επίσκεψή του στο Λονδίνο άρχισε χθες - αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Μπους, τον Κόλιν Πάουελ.

Η συνάντηση των δύο ανδρών, το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα έχει, μεταξύ άλλων, ως θέμα της τη φημολογούμενη συνέχιση της παροχής οπλισμού από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν, κατά παράβαση του εμπάργκο του ΟΗΕ, κατηγορία που το Ισλαμαμπάντ απορρίπτει «κατηγορηματικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ