Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
ΣΠΙΟΥΝΟΙ: «Παλιά μας τέχνη... »

Ξαφνικά είδε τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, πάνω από το κεφάλι του. Προσπαθούσε (ο υπουργός) να πιέσει τον βασανιζόμενο άγρια Γρηγόρη Στακτόπουλο να δηλώσει, ψέματα, ότι ήταν ένοχος στην υπόθεση Πολκ, για λόγους... εθνικού συμφέροντος. Τόλμησε ο βασανισμένος άνθρωπος να του παρατηρήσει με τρεμάμενη φωνή: Γιατί κύριε υπουργέ δεν προορίζετε το γιο σας γι' αυτή την... εθνική θυσία; Τότε έχασε, γι' άλλη μια φορά, τις αισθήσεις και το φως του, κάτω από τα απανωτά χτυπήματα των βασανιστών.

Στην αρχαιότητα, ο Σωκράτης υποχρεώθηκε να πιει το κώνειο, καταδικασμένος άδικα για «καινά δαιμόνια», όπως τόσο εύστοχα σαρκάζει ο Βάρναλης στην «αληθινή απολογία».

Η κατασκευή ενόχων δεν αποτελεί, βέβαια, πρωτοτυπία από τα παλιά χρόνια, από τον εμπρησμό του Ράιχσταγκ, ως τις νεότερες προβοκάτσιες και τις στημένες κατηγορίες εναντίον δικών μας αγωνιστών.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μ' αυτά τα δεδομένα και με τις δυνατότητες που παρέχει ο νέος τρομονόμος, δυο κατ' επάγγελμα σπιούνοι συζητούν για την «παλιά τους τέχνη κόσκινο».

- Ρε συ, αυτοί οι κορυφαίοι κυβερνητικοί που νομοθετούν άγρια σήμερα, κατά των λαϊκών διεκδικήσεων και κινητοποιήσεων δεν ήταν, παλιότερα, συμμέτοχοι σε πορείες κατά των ξένων βάσεων των πυρηνικών και της κλιμάκωσης των εξοπλισμών;

Αυτοί δεν πήγαιναν, τότε, στον Ελληνοαμερικανό πρεσβευτή Μάικλ Σωτήρχο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους για την πολιτική του πυρηνικού τρόμου; Τους «καρφώνουμε» ρε, ως «δυνάμει υπόπτους» για να εισπράξουμε, χωρίς να φανούμε και τα αργύρια.

Οσο για «ομολογίες», η απόσπασή τους είναι παιχνιδάκι για τους παλιούς μαστόρους του είδους και τους ξένους ειδικούς. Ο φάλαγγας, τα βραστά αβγά στις μασχάλες, το κρέμασμα, τα τσουβάλια με τις γάτες, το ηλεκτροσόκ.

Τα είπαν, συμφώνησαν και άρχισαν ταχύρυθμα μαθήματα πάνω στον γενετικό κώδικα - (το DNA... ρε), που παίρνει τη θέση των παλιών δακτυλοσκοπήσεων.

- Θα τους πιούμε το αίμα, κατέληξαν και έτρεξαν να πιάσουν δουλιά στα «πόστα» τους, όπως τον παλιό καλό καιρό που φορούσαν μάσκες.


Του
ΓΙΩΡΓΟΥ Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ