Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρετισμός στον Ν. Μπερνς από οσφυοκάμπτες.

Ούτε στο όνειρό του δε θα είχε ακούσει ο απερχόμενος Αμερικανός πρεσβευτής Ν. Μπερνς, τόσο πολλά και καλά λόγια, σαν αυτά που άκουσε χτες από τον οικοδεσπότη του Θάνο Βερέμη, εκ των ιθυνόντων του ΕΛΙΑΜΕΠ, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου έδωσε την αποχαιρετιστήρια, μάλλον, ομιλία του. Ο καθηγητής των Διεθνών Σχέσεων, παρέδωσε από την έδρα μαθήματα οσφυοκαμψίας στο ακροατήριο αποχαιρετώντας «τον καλύτερο Αμερικανό πρεσβευτή».

Ανάμεσα σε τόσους πρόθυμους οσφυοκάμπτες πέρασε τη θητεία του στην Ελλάδα ο Νίκολας Μπερνς και ετοιμάζεται να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Στην ομιλία του ο Ν. Μπερνς απλώς επανέλαβε τα τετριμμένα, φροντίζοντας να ικανοποιήσει το ακροατήριο. Ετσι λοιπόν, περιέγραψε τον ιστό των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την προώθηση της καλής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Ο απερχόμενος πρέσβης εξήρε το ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια και υπογράμμισε το καλό επίπεδο συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση της κρίσης στην περιοχή.

Ο Ν. Μπερνς τόνισε την πολύ καλή ελληνοαμερικανική συνεργασία σε επίπεδο ΝΑΤΟ και μίλησε για τις δυνατότητες βελτίωσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Συνεχίζοντας, επανέλαβε το αμερικανικό ενδιαφέρον για το Κυπριακό και την ικανοποίηση της Ουάσιγκτον για την αλλαγή της ατμόσφαιρας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τέλος, ο Ν. Μπερνς αναφέρθηκε και στο θέμα της τρομοκρατίας, τονίζοντας το καλό επίπεδο συνεργασίας των ελληνικών αρχών με το FBI και εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα μέτρα που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ