Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνα σενάρια διαμελισμού

Γρηγοριάδης Κώστας

Θέμα χρόνου είναι πλέον η διάλυση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας σημειώνει η συντριπτικά μεγάλη μερίδα των αναλυτών και των δημοσιευμάτων. Είτε με πρώτο βήμα την τυπική ομοσπονδιοποίηση της χώρας, είτε με την καντονοποίησή της. Και, βέβαια, υπό την... αιγίδα και νέων ΝΑΤΟικών στρατευμάτων, που θα ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα στη γειτονική μας χώρα και θα φροντίσουν να προχωρήσει η διάλυση της χώρας, με τις... λιγότερες δυνατές παρενέργειες και επιπτώσεις.

Χαρακτηριστική απόδειξη των προαναφερομένων αποτελεί η αποκάλυψη της χτεσινής «Απογευματινής». Σύμφωνα με όσα έγραψε η εφημερίδα, την περασμένη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας, σύσκεψη των εδώ πρέσβεων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ. Στη σύσκεψη αυτή εξετάστηκε η συνολική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, η οποία χαρακτηρίστηκε κρίσιμη και παρουσιάστηκε σενάριο (επεξεργασμένο από τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας), σύμφωνα με το οποίο, η γειτονική μας χώρα οδηγείται ουσιαστικά σε διαμελισμό.

Χρειάζεται, άραγε, να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 ακόμη, όταν κάποιοι θεωρούσαν πολύ μακρινές τις τραγικές εξελίξεις στην Κροατία και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, ενώ κάποιοι άλλοι αναλίσκονταν σε «μακεδονομαχίες»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ