Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάπλους κινεζικής ναυτικής δύναμης στον Πειραιά

Επιβεβαιώθηκε και από το ΓΕΝ ο κατάπλους στον Πειραιά της Κινεζικής Ναυτικής Δύναμης TG 989, στο διάστημα 16 - 20 Φλεβάρη. Ο κατάπλους είχε αναγγελθεί, καταρχάς, την προηγούμενη Παρασκευή από τον Κινέζο πρέσβη στην Ελλάδα, Zou Xiaoli.

Η Ναυτική Δύναμη, υπό τη διοίκηση του υποναυάρχου Zhang Chuanshu, συγκροτείται από τα πολεμικά πλοία CHANG BAISHAN (δεξαμενόπλοιο), YUN CHENG (φρεγάτα) και CHAO HU (πετρελαιοφόρο). Ο στολίσκος ήταν προηγουμένως σε αποστολή στον Κόλπο του Αντεν, με αντικείμενο την προστασία εμπορικών πλοίων, σε ένα σημαντικό εμπορικό ναυτικό δίαυλο.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη, η οποία γίνεται σε πάρα πολύ κατάλληλη στιγμή», τόνιζε με νόημα ο Κινέζος πρέσβης την Παρασκευή, την ίδια ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνεννοήσεις μεταξύ της κινεζικής κυβέρνησης και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη διασφάλιση των επενδύσεων κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, αλλά και τη διάνοιξη νέων πεδίων κερδοφορίας - και με την Κίνα - μέσα από «διακρατικές συμφωνίες, για αναπτυξιακές κοινοπραξίες με τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στις προγραμματικές του δηλώσεις την Κυριακή στη Βουλή.

Σημειωτέον, στο περιθώριο της παρουσίας των κινεζικών πλοίων στην Ελλάδα, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και μια κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ