Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
«Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση»...

Τη διάθεση του ΠΑΣΟΚ να προσφέρει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «συναίνεση» εξέφρασε χτες στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, με την προϋπόθεση ο Αλ. Τσίπρας να παρουσιάσει μια σαφή πρόταση για τη διαχείριση του χρέους στα παζάρια με τους δανειστές, όπου βασικό ρόλο θα παίξει μια «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Η συγκρότηση μιας τέτοιας «εθνικής ομάδας» αποτελεί θέση του ΠΑΣΟΚ από το 2012, και στις σημερινές συνθήκες αποσκοπεί στο να ξαναβάλει το ΠΑΣΟΚ στη διαχείριση βασικών θεμάτων της αστικής εξουσίας. Αλλωστε, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έλεγε «όχι» και σε μια συμμετοχή του σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και οι νέες επιθέσεις χτες του Βενιζέλου στον Αλ. Τσίπρα για την «ετερόκλητη» συμμαχία που συνήψε με τους ΑΝΕΛ. 'Η η αιχμή του ότι η κυβέρνηση Τσίπρα άρχισε τις επαφές στο εξωτερικό χωρίς να επιδιώξει «ευρύτερη συναίνεση», χωρίς να συγκροτήσει αυτή την «εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» και χωρίς να έχει επεξεργασμένο σχέδιο.

«Θέλουμε να πετύχει η κυβέρνηση κάτι παραπάνω από ό,τι διασφαλίσαμε εμείς (σ.σ.: ως συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αλλά αυτό δεν γίνεται έτσι», προειδοποίησε ο Βενιζέλος, εκφράζοντας και ανησυχίες της ντόπιας αστικής τάξης μήπως δεν γίνει κατορθωτός ένας συμβιβασμός που θα διασφαλίζει τα συμφέροντά της.

«Η γραμμή της κυβέρνησης είναι "υποχώρηση" με την κραυγή "επίθεση"», είπε σε άλλο σημείο του λόγου του ο Βενιζέλος, διαβλέποντας τάσεις αναδίπλωσης της κυβέρνησης από προεκλογικές της θέσεις.

Σημείωσε, δε, το γεγονός ότι από την ομιλία Τσίπρα την Κυριακή έλειπε κάθε αναφορά στο ΔΝΤ και το ρόλο του. Πρόσθεσε ακόμα ότι ενώ η κυβέρνηση δηλώνει πως δεν θέλει να διαπραγματεύεται με την τρόικα, από την άλλη βλέπει κρυφά αυτές τις μέρες ένα ένα τα μέλη της. Σημείωσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσέλαβε ως σύμβουλο τη «Lazard», σύμβουλο προηγουμένως της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης PSI.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ