Τρίτη 10 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Τσίπρα με τον Αυστριακό καγκελάριο

Με τον καγκελάριο της Αυστρίας Β. Φάιμαν συναντήθηκε χτες στη Βιέννη ο Αλ. Τσίπρας. Ο Β. Φάιμαν δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, με εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, πλην όμως με τήρηση του ευρωπαϊκού πλαισίου και των υποχρεώσεων.

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε πως «η εκτέλεση της Ιφιγένειας όχι μόνο δεν θα φέρει ούριο άνεμο στα πανιά της Ευρωζώνης αλλά θα σπείρει θύελλες» και πρόσθεσε: «Εχουμε καταθέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την άρση του προσωρινού αδιεξόδου. Το σχέδιο αυτό δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους Ευρωπαίους φορολογούμενος. Το σχέδιό μας είναι να σταματήσουμε να ζητάμε νέα δανεικά μέσα από την επιστροφή στην ανάπτυξη. Είναι αναγκαία η ενδιάμεση συμφωνία σε ένα πρόγραμμα - γέφυρα με ισχύ από τις 28 Φλεβάρη ως την πρώτη Ιούνη (...) Είμαι αισιόδοξος για συμφωνία. Δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα κάποια συγκεκριμένη και βιώσιμη πρόταση στον αντίποδα της δικής μας. Δεν υπάρχει κάποιος λόγους να μην υπάρξει συμφωνία, μόνο πολιτικοί λόγοι».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η ιστορία της ΕΕ «είναι μια ιστορία συγκρούσεων αλλά στο τέλος της ημέρας συμβιβασμών. Ετσι πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα. Η πρόθεσή μας δεν είναι η ρήξη με τους εταίρους».

Από την πλευρά του, ο Β. Φάιμαν αναφέρθηκε στην ανάγκη όλα τα μέλη της Ευρωζώνης να παραμείνουν μέλη της. «Η Ελλάδα να παραμείνει μέσα στην Ευρωζώνη με κοινά αποδεκτές λύσεις (...) Πρέπει κανείς να τηρεί τις υποχρεώσεις του. Πρέπει να βρεθεί μια λύση μεταξύ εκείνου που είχε συμφωνηθεί στο παρελθόν και των μεγάλων προσπαθειών της τωρινής κυβέρνησης...» ανέφερε.

Μιλώντας, εξάλλου, στην εφημερίδα «Oesterreich», μίλησε για ορισμένες καλές προσεγγίσεις σε θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για καταπολέμηση της διαφθοράς, δημιουργία ενός λειτουργικού φορολογικού συστήματος, που μπορεί να μην αρκούν, ωστόσο αποτελούν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, όπως είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ