Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Βήμα» αντιιμπεριαλιστικής δράσης

Σύσκεψη εκπροσώπων φορέων για το συντονισμό της δράσης

Ενα ακόμα ελπιδοφόρο βήμα για τον καλύτερο συντονισμό της αντιιμπεριαλιστικής δράσης αποτελεί η σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλίας, που συγκάλεσε στη Λάρισα η Συντονιστική Γραμματεία της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου. Στη σύσκεψη, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, ανταποκρίθηκαν εκπρόσωποι 38 φορέων απ' όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Μεταξύ των άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων, των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και Λάρισας, των Ομοσπονδιών Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Καρδίτσας και Λάρισας, του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, της ΚΕΔΙΚΑ, της ΠΕΑΕΑ, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», συνταξιουχικών οργανώσεων και πολλών άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων της περιοχής, ο Απ. Πίτσαβος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, ο Γ. Χαντζοπλάκης, αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ.ά.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, τόνισε ότι ο λαός της Θεσσαλίας πρέπει συλλογικά και συντονισμένα ν' αντιδράσει, αναπτύσσοντας πρωτοβουλίες σε κάθε νομό, σε κάθε χώρο κατά της νέας επέμβασης.

Σε κοινό ψήφισμα που συνυπέγραψαν οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη επισημαίνεται, μεταξύ των άλλων: «Ο ελληνικός λαός πρέπει ν' αντιδράσει και ν' απαιτήσει:

- Να σταματήσει η σχεδιασμένη επίθεση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, η αλλαγή των συνόρων και ο κατακερματισμός των Βαλκανίων σύμφωνα με τα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ.

- Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο έγκλημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κατά της ΠΓΔΜ.

- Εξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

- Εξω τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία από τη χώρα μας.

- Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα. Να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι από τη Βοσνία και το Κόσσοβο.

- Να μην εκτελεστεί η εντολή του ΝΑΤΟ για ελληνικό μισθοφορικό στρατό».

«Να ξεσηκωθούμε...»

Την ανάγκη έντασης της αντιιμπεριαλιστικής δράσης επισημαίνουν με δηλώσεις τους στο «Ρ» εκπρόσωποι μαζικών φορέων της Θεσσαλίας, που συμμετείχαν στη σύσκεψη:

Απ. Πίτσαβος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας: «Πρέπει να συσπειρώσουμε το λαό της Θεσσαλίας στην πάλη ενάντια στον πόλεμο, στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στα "χέρια" του ιμπεριαλισμού».

Δ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ: «Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αγωνία μας και τον προβληματισμό μας για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια. Είμαστε υποχρεωμένοι ν' αντιδράσουμε».

Απ. Παπαδόπουλος, μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου: «Με το στρατηγείο του ΝΑΤΟ που υπάρχει στη Λάρισα και με τα καινούρια σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Σκοπίων και των Βαλκανίων γενικότερα απαιτείται εγρήγορση και συνεχής δράση».

Δ. Πολύζος, πρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Τρικάλων: «Είναι χρέος μας, απέναντι στις επικίνδυνες εξελίξεις που διαδραματίζονται στα Βαλκάνια, να εντείνουμε την αντιιμπεριαλιστική δράση μας».

Δήμητρα Παπαστεργίου, πρόεδρος της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος της ΟΓΕ): «Οι γυναίκες έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία να καταδικάσουν τον κάθε είδους πόλεμο γιατί είμαστε μάνες. Εμείς που γεννάμε τη ζωή, αγωνιούμε και για το μέλλον της. Απαιτούμε να μην υπάρχει κανένας Ελληνας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία».

Αγγ. Σίμος, μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» Λάρισας: «Οι ιμπεριαλιστές θέλουν να διαμελίσουν όχι μόνο τη Γιουγκοσλαβία, αλλά όλα τα Βαλκάνια. Και για να το πετύχουν αυτό καταγράφουν και ως τρομοκράτες τους λαούς, όλους όσοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους και ενάντια σ' αυτούς στρέφουν τα όπλα. Πρέπει να ξεσηκωθούμε τώρα, πριν να είναι αργά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ