Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Πρόταση να κριθούν παράνομες οι αποφάσεις Ρέππα

Κόλαφος για τον υπουργό Τύπου Δ. Ρέππα ήταν οι εισηγήσεις των δύο παρέδρων του ΣτΕ Δ. Γκρατσία και Ηρ. Τσακόπουλου, που πρότειναν να κριθούν παράνομες οι αποφάσεις του, με τις οποίες απαγορεύτηκε η λειτουργία 47 ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής.

Οι εισηγητές ανέφεραν ότι οι αποφάσεις του Δ. Ρέππα στερούνται νομίμου ερείσματος, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Τύπου αποφάσισε, χωρίς να έχουν καθοριστεί τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία έγινε η επιλογή των 28 σταθμών, και, επομένως, οι αποφάσεις σφράγισης των ραδιοφωνικών σταθμών δεν έχουν νόμιμη αιτιολογία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τέλη του Μάρτη πήραν άδεια μόνο 28 συνολικά ραδιοφωνικοί σταθμοί - αρχικά 20 και στη συνέχεια προστέθηκαν άλλοι οκτώ - ενώ διατάχθηκε το κλείσιμο των υπόλοιπων ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής.

Σχετικά με τους ισχυρισμούς του Δ. Ρέππα για μη νομιμότητα των ραδιοφωνικών σταθμών λόγω παράνομης ηλεκτροδότησης και γιατί δεν εγκρίθηκε η εγκατάσταση των κεραιών τους από την Πολεοδομία, οι εισηγητές επισήμαναν ότι σύμφωνα με το νόμο 2778/1999 δεν εξαρτάται η νομιμότητα της λειτουργίας των σταθμών από τις παραπάνω δύο προϋποθέσεις.

Τέλος, οι εισηγητές πρότειναν την απόρριψη μόνο τεσσάρων προσφυγών για τυπικούς λόγους (επειδή είχαν προσφύγει κατά του διαγωνισμού και όχι κατά των υπουργικών αποφάσεων).

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ