Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Η «αναδιοργάνωση» του ΙΚΑ οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση

Διάβημα διαμαρτυρίας χτες στη διοίκηση του Ιδρύματος

Την πλήρη απόσυρση των ρυθμίσεων για τη δήθεν αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, απαίτησαν χτες συνδικαλιστές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από το διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριο, με παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ, ώστε να απαιτηθεί να μη συζητηθεί η εισήγηση του διοικητή με τα μέτρα αναδιοργάνωσης. Τελικά, όπως ενημέρωσε ο Μ. Νεκτάριος, όταν έφτασε στα γραφεία, δε θα συζητιόταν το θέμα «για να ενημερωθούν όλοι καλύτερα»! Οι συνδικαλιστές κάλεσαν το διοικητή να μη συζητηθεί ούτε στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ το θέμα αν παραμείνουν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που αναφέρονται στην εισήγηση καθώς, όπως του τόνισαν, αυτές οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ΙΚΑ και καταργούν δικαιώματα των ασφαλισμένων. Σημείωσαν ακόμα, ότι γνωρίζουν τις ελλείψεις του ΙΚΑ, καταγγέλλοντας όμως ότι αυτό οφείλεται στις μέχρι σήμερα πολιτικές της κυβέρνησης και απαίτησαν δημόσιο και σύγχρονο ΙΚΑ.

Ο διοικητής του ΙΚΑ από την πλευρά του, θέλοντας να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις, υποστήριξε ότι τα μέτρα που προτείνει έχουν στόχο να αναβαθμίσουν τις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας και ότι είναι προς όφελος των ασφαλισμένων! Στο δε αίτημα των συνδικαλιστών να υπάρχει συνάντηση μαζί τους, δεσμεύτηκε ότι θα κανονίσει ραντεβού την επόμενη βδομάδα.

Οπως δήλωσε μετά την παράσταση διαμαρτυρίας ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, είναι σημαντικό το ότι αποσύρθηκε το θέμα από τη χτεσινή συνεδρίαση κι αυτό έχει να κάνει και με την άμεση αντίδραση των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ. Αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης επισήμανε: «Είμαστε σε αντίθεση με αυτές τις λογικές και απαιτούμε να καλυφτούν τα κενά του ΙΚΑ στα ιατρεία, στις υπηρεσίες κ.ά., να μην περιοριστούν οι κλινικές, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ ώστε να χτυπηθούν η εισφοροδιαφυγή και η φοροδιαφυγή. Αντίθετα, με τα σχέδια της κυβέρνησης οι μεγάλες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες τρίβουν τα χέρια τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ