Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εντάσσονται στους συνολικότερους αντιδραστικούς σχεδιασμούς

Δήλωση του Κ. Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα μέτρα που εισηγείται ο διοικητής του ΙΚΑ

«Τα μέτρα που εισηγείται ο διοικητής του ΙΚΑ, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της κακής λειτουργίας των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, καμία σχέση δεν έχουν με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των ασφαλισμένων», τονίζει σε χτεσινή δήλωσή του ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Εντάσσονται, συνεχίζει, στους συνολικότερους αντιδραστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης και ασφαλώς σ' έναν από τους βασικούς πυλώνες της, που είναι η υγεία. Στόχος των αντιδραστικών αυτών ανατροπών είναι η ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών υγείας, η ακόμη μεγαλύτερη μετακύληση των δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους, η διευκόλυνση των επενδύσεων και της επιχειρηματικής δραστηριότητας των καπιταλιστών στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο οι παροχές των ασφαλισμένων. Θα δημιουργηθούν επιπρόσθετα εμπόδια στην έγκριση αναπηρικών συντάξεων, με στόχο το δραστικό περιορισμό τους, εντάσσοντας τους αναπήρους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων. Το ύψος των μισθών τους θα εξαρτάται από το βαθμό συμβολής τους στην υλοποίηση αυτών των αντεργατικών επιλογών. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πως η κυβέρνηση δεν παραιτείται από την αντιλαϊκή της πολιτική στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως προσπαθούν κάποιοι να καθησυχάσουν και να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους με τους "κοινωνικούς διαλόγους"».

Και η δήλωση καταλήγει: «Για τους εργαζόμενους και το λαό μοναδική απάντηση στα σχέδια αυτά, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μόνο η κλιμάκωση των αγωνιστικών τους πρωτοβουλιών. Κανένας εφησυχασμός!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ