Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην ίδια αντιασφαλιστική ρότα

Την εμμονή του ΠΑΣΟΚ στον αντιλαϊκό του κατήφορο και την επιβολή των αντιασφαλιστικών μέτρων, επιβεβαίωσε η χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΓΣΕΕ με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Σκανδαλίδη. Δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης, ο Κ. Σκανδαλίδης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που, ως γνωστόν, κινείται στη λογική των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης που απορρίφθηκαν από τους εργαζόμενους, είναι η βάση που θα γίνει ο «κοινωνικός διάλογος», αλλά και η τελική πρόταση της κυβέρνησης για την επίλυση του Ασφαλιστικού.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος και μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την πρόταση αυτή, είπε πως «η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει πάρει σε αρκετά σημεία υπόψη τις προτάσεις των συνδικάτων». Είναι αλήθεια ότι η απόφαση παίρνει υπόψη της τις θέσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αλλά σε καμιά περίπτωση την εντολή των χιλιάδων εργαζομένων που απέργησαν ενάντια στα μέτρα που αναπαράγει η απόφαση του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε μόνο ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, με την ιδιότητα του μέλους της ΚΕ, δεν είχε ψηφίσει αυτήν την απόφαση, όπως και τα υπόλοιπα συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης, ο Γ. Σταυρόπουλος, στέλεχος της ΔΑΣ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, είπε ότι οι θέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η απόφαση της ΚΕ δεν αλλάζει την ουσία των πρώτων αντιασφαλιστικών μέτρων, παρά μόνο τους φοράει νέο περιτύλιγμα. Αναδεικνύεται έτσι η ανάγκη για συνέχιση των αγώνων. Να γιατί το ΠΑΜΕ συνεχίζει τα συλλαλητήρια και οργανώνει νέο συλλαλητήριο στις 5 Ιούλη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ