Παρασκευή 29 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΑΔΑ ΝΤΑΛΑΚΟΓΙΩΡΓΟΥ
Ζητάνε και τα ρέστα

Ζητάει και τα... ρέστα η «ομάδα» του Αν. Νταλακογιώργου προέδρου της ΠΕΝΕΝ. Αφού συνεχώς σέρνει το σε άλλους καιρούς ταξικό αυτό σωματείο σε μια σειρά «πάρε - δώσε» με τους εφοπλιστές, με τελευταία τη χτεσινή ενυπόγραφη συγκατάθεση του γραμματέα της Ενωσης Ναυτών στη συμφωνία με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ποσοστό αύξησης - κοροϊδία 5%, έρχεται, προφανώς για να καλύψει τα «έργα» της, να εξαπολύσει επίθεση σε βάρος των αγωνιστικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ!

Σε δύο κατάπτυστα κείμενα που δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «ΜΑΤΣΑΚΟΝΙ» της Ενωσης Ναυτών, η «ομάδα» καταφέρεται εναντίον των δύο σωματείων, επειδή αποκάλυψαν τη συμφωνία μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρίας ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ, της πλειοψηφίας της Ενωσης Ναυτών και της ΠΝΟ να δρομολογήσει τα πλοία της στη Βαλτική χωρίς να ισχύσει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και με 29 Ελληνες ναυτεργάτες στο πλήρωμα, αντί για 54 που ορίζεται από την οργανική σύνθεση! Ακόμα το παζάρι με την εταιρία είχε ως συνέπεια στα πλοία της να μην ισχύσουν και μια σειρά κατακτήσεις των ναυτεργατών αυτών των χωρών! Στα κείμενα που δημοσιεύονται στο «ΜΑΤΣΑΚΟΝΙ» η πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΕΝΕΝ όχι μόνο δε λογοδοτεί γι' αυτό το αλισβερίσι με τους εφοπλιστές, αλλά επιτίθεται με σωρεία χαρακτηρισμών σε βάρος των δύο σωματείων, ενώ δε διστάζει να τους δώσει και μαθήματα... ήθους!

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε χτεσινή τους ανακοίνωση δίνουν την απάντηση που πρέπει στην «ομάδα» Νταλακογιώργου: «Θίχτηκε η "ηγεσία της ΠΕΝΕΝ", όπως της αρέσει να αυτοαποκαλείται, από την ανακοίνωση των σωματείων μας που κατήγγειλαν το ρόλο του Ατζέντη των συμφερόντων των εφοπλιστών και της SUPER FAST, που από κοινού με την υπόλοιπη πλειοψηφία της ΠΝΟ ανέλαβαν, προκειμένου να διευκολύνουν τη δρομολόγηση των πλοίων της SUPER FAST στη Βαλτική, να ανατρέψουν τη ΣΣΕ και τους όρους εργασίας που έχουν κατακτήσει εκεί οι ναυτεργάτες και τα συνδικάτα τους». Οσον αφορά τα... μαθήματα ήθους, τα σωματεία τονίζουν ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι εφοπλιστές όπως ο Γ. Αγούδημος που έχει κατονομάσει τους συνδικαλιστές της...«ομάδας» «ότι τους τα 'χει δώσει», αλλά και τα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων τα οποία έχουν καταγράψει πολλά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ