Πέμπτη 8 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
«Στα καλά θα λέμε "ναι"»...

«Στα λίγα καλά θα λέμε "ναι", στα πολλά στραβά θα είμαστε απέναντί σας», διεμήνυσε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, όταν στην πραγματικότητα ο κορμός της κυβερνητικής πολιτικής καθορίζεται από τα ζητούμενα του εγχώριου κεφαλαίου και τις σχετικές δεσμεύσεις του νέου μνημονίου, κάτω από το οποίο φιγουράρει φαρδιά - πλατιά η υπογραφή και του κόμματός του.

Σε αυτό το πλαίσιο, έσπευσε να καταθέσει στην κυβέρνηση μια σειρά από προτάσεις που συζητιούνται ως προσαρμογές του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, όπως: «Μικρότερη κυβέρνηση (...) μια μικρή κυβερνητική ομάδα 20 ατόμων. Κατάργηση υφυπουργών και δραστική μείωση των αναπληρωτών υπουργών. Ταυτόχρονα, δραστική μείωση των γενικών και ειδικών γραμματέων από 78 που είναι σήμερα στους μισούς (...) Επίσης, κατάργηση ή συγχώνευση 490 Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που απασχολούν κάτω από 20 υπαλλήλους».

Υποστηρίζοντας και αυτός τις νέες ρυθμίσεις φορολογικής αμνηστίας για τα κάθε είδους αδήλωτα κεφάλαια, κάλεσε «να δώσουμε μια και μόνο μια ευκαιρία για να επιστρέψουν τα λεφτά από τα μπαούλα στην πραγματική οικονομία. Να επενδυθούν τα λεφτά που είναι αδήλωτα. Επαναπατρισμός μη φορολογημένων κεφαλαίων του εξωτερικού με πλήρη φορολόγησή τους χωρίς όμως άλλα πρόστιμα».

Επέμεινε, δε, για «αποκρατικοποιήσεις» και «μηδενική φορολογία για 5 χρόνια για νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πάνω από 100 θέσεις εργασίας».

Ζήτησε επίσης: «Ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος». «Δωρεάν πρόσβαση όλων αυτών σε ένα βασικό πακέτο υπηρεσιών Υγείας που να καλύπτει επισκέψεις σε γιατρούς, φάρμακα και νοσηλεία». «Και σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία, δωρεάν για τους φτωχούς μαθητές, με μικρή επιβάρυνση για τους υπολοίπους».

Ακόμα: «Αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση νοσοκομειακών μονάδων με συγχωνεύσεις, και πλάνα αλληλοκάλυψης». «Για τους αγρότες κατάργηση των ιστορικών δικαιωμάτων (...) και κατανομή της ενιαίας ευρωπαϊκής βοήθειας ανάλογα με τα στρέμματα και την καλλιέργεια. Από τα 2,5 δισ. που είναι οι επιδοτήσεις, τα 800 εκατομμύρια τα παίρνουν αγρότες που έχουν άλλο κύριο επάγγελμα. Αυτοί να φορολογηθούν με 50% με αντίστοιχη ελάφρυνση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών»!

Για την Εκπαίδευση ζήτησε «σύμπραξη Δημοσίου - ιδιωτών στην πανεπιστημιακή έρευνα. Αγγλόφωνα τμήματα για την προσέλκυση ξένων σπουδαστών. Μη κρατικά πανεπιστήμια σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι την αλλαγή του Συντάγματος».

Τέλος, ζήτησε άμεσα ψήφιση νέου εκλογικού νόμου, με σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και «το πρώτο κόμμα να έχει ένα προβάδισμα ανάλογα με το ποσοστό του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ