Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η προσωρινή «ανακωχή» δεν κρύβει την όξυνση

Η προσωρινή ανακωχή που κατάφεραν, προχτές, οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ στις μεταξύ τους κόντρες δεν κρύβει την όξυνση στο εσωτερικό του κόμματος.

Ο Ευ. Μεϊμαράκης, φροντίζοντας να κάνει άλλη μια αρχηγική εμφάνιση χτες στη Βουλή, όπου μίλησε επί του κυβερνητικού πολυνομοσχεδίου, σπεύδει σήμερα να ξανανέβει στη Βόρεια Ελλάδα, για να κόψει από την επιρροή του Απ. Τζιτζικώστα. Ετσι, μετά την επίσκεψή του προηγουμένως στην Κοζάνη, σήμερα θα βρίσκεται στη Βέροια και την Κυριακή στην Εδεσσα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, από τα Γιάννενα όπου περιόδευσε, επανέφερε το αίτημά του για ντιμπέιτ μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων. Δήλωσε: «Είναι υποχρέωση των υποψηφίων προέδρων να συμμετάσχουν σε τουλάχιστον μια δημόσια τηλεοπτική συζήτηση. Και είναι δικαίωμα των πολιτών να έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τις θέσεις και να συγκρίνουν τις δεξιότητες των υποψηφίων. Δεν νοείται ανοιχτή διαδικασία δίχως μια τέτοια συζήτηση. Ετσι λειτουργούν τα δημοκρατικά κόμματα σε όλο τον κόσμο (...) Καλώ τους συνυποψηφίους μου να συμφωνήσουμε αμέσως σε μια τουλάχιστον δημόσια τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ μας».

Την πρόταση για ντιμπέιτ έχει υποστηρίξει ενθέρμως και ο Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος περιόδευε χτες στην Κομοτηνή, κάνοντας δηλώσεις υπέρ της ενότητας της παράταξης. Για μια τέτοια τηλεοπτική αναμέτρηση συμφωνεί και ο Απ. Τζιτζικώστας, θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση τη συμμετοχή Μεϊμαράκη, ο οποίος, όμως, χαρακτήρισε, την Τρίτη, το ντιμπέιτ «γελοιοποίηση», διαμηνύοντας ότι δεν συμμετέχει καθώς οι διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ είναι στελέχη του ίδιου κόμματος που πρέπει την επόμενη μέρα να συνεργαστούν και όχι εκπρόσωποι αντίπαλων κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ