Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Στρατηγική σύμπλευση των κομμάτων της αστικής διαχείρισης

Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στην τοποθέτησή του ανέδειξε την πλευρά της στρατηγικής σύμπλευσης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, την Ενωση Κεντρώων. Είπε:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά στην εφαρμογή του βάρβαρου 3ου μνημονίου, που προστίθεται στα άλλα δύο, έχοντας αέρα στα πανιά της τη συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού και Ενωσης Κεντρώων, από όσα ακούμε. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ειλικρινής. Λέει ότι αυτά που φέρνουμε σήμερα είναι αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Σωστά. Οι υπόλοιποι γιατί φωνάζετε; Αν έχετε επιμέρους τροποποιήσεις, καθίστε όλοι μαζί, φτιάξτε μια κοινή επιτροπή και ελάτε εδώ για να τα παρουσιάσετε. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα βρείτε.

Μάλιστα, σε μια κρίση ειλικρίνειας, ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος, είπε στη ΝΔ: Τι διαφορετικό θα κάνατε εσείς; Τίποτα. Αυτά που κάνατε και εσείς, αυτά θα κάνουνε κι αυτοί. Αυτό είναι το ερώτημα. Τέτοια κριτική τούς κάνατε και, μάλιστα, κλίνετε σε όλους τους τόνους, "θα τιμήσουμε την υπογραφή μας". Δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Γιατί εξετάσεις έχετε δώσει, τις έχετε περάσει μάλλον με άριστα, μπορεί και με τόνο, και στην ίδια στρατηγική θα κινηθείτε. Γι' αυτό και εμείς λέμε ότι δεν είναι αποσπασματικό αυτό το νομοσχέδιο γιατί ακριβώς εδώ συμβαίνει αυτό που συμβαίνει πολλά χρόνια. Οταν έφερνε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κάποια νομοσχέδια, εσείς λέγατε "αποσπασματικά", "αναποτελεσματικά" κ.λπ. Τώρα άλλαξε το παραμύθι. Αυτό που λέγατε εσείς, το λένε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τι λοιπόν διαφορετική στρατηγική έχετε; Πουθενά. Τι λέει η στρατηγική για την ανάπτυξη του καπιταλισμού κατά την κρίση και μετά την κρίση ιδιαίτερα; Μείωση τιμής εργατικής δύναμης. Τη μειώνετε, ναι ή όχι; Την μειώνετε παντού. Αυξάνετε μισθούς; Οχι. Αυξάνετε συντάξεις; Οχι. Το αντίθετο. Τα μειώνετε όλο και περισσότερο. Εργασιακές σχέσεις ζούγκλας. Αλλάζετε τίποτα στο τοπίο των εργασιακών σχέσεων που είναι σύγχρονη δουλεία, σκλαβιά, γαλέρα; Οχι. Τα διατηρείτε στο ακέραιο και μάλιστα δεσμεύεστε να εφαρμόσετε και τις "καλύτερες, βέλτιστες πρακτικές" που λέει η ΕΕ, δηλαδή, σας είπα και την άλλη φορά, 40% είναι η απασχόληση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στην Ολλανδία. Κοινωνικές δαπάνες. Μείωση. Τις μειώνετε; Τις μειώνετε. Να μην τα επαναλάβω. Απελευθέρωση αγορών. Τις απελευθερώνετε; Ερχεται τώρα και η "εργαλειοθήκη" του ΟΟΣΑ. Ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων. Θα φέρετε αναπτυξιακό νόμο. Δε λέτε τίποτα διαφορετικό απ' ό,τι λένε οι προηγούμενοι.

Και επειδή κάποιος είπε για τη "Ζήμενς" από τη Χρυσή Αυγή και στάθηκε στο 1989 - 1990, θέλουμε να θυμίσουμε ότι η "Ζήμενς" είναι στην Ελλάδα πριν από το 1920. Και ότι η "Ζήμενς" στην Ελλάδα ήταν βασικός χρηματοδότης του ιδεολογικού σας αρχηγού, του Χίτλερ εννοώ, μαζί με μεγάλες επιχειρήσεις όπως "Κρουπ", "Τίσεν" κ.λπ.».

Ο Θ. Παφίλης τόνισε: «Μοναδική αντιπολίτευση από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης είναι το ΚΚΕ, που θα τιμήσει την υπογραφή του και το ποσοστό που πήρε, ανεξάρτητα αν είναι μικρό ή μεγάλο και τις προσδοκίες που έχει ο ελληνικός λαός οργανώνοντας την πάλη του λαού, κόντρα σε αυτήν την πολιτική, προσπαθώντας να βοηθήσει στη συγκρότηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας, που θα σταματήσει αυτήν την πολιτική, τη δική σας, που θα την ανατρέψει και που θα βάλει στην πορεία τον στόχο να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του. Αυτή είναι η πραγματική σύγκρουση, η δικιά σας σύγκρουση που λέτε, ότι "συγκρούεστε με τους δανειστές", θα το ξαναπώ είναι σαν τον Ζήκο στον καυγά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ