Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βύθιση σκάφους με εφτά νεκρούς πρόσφυγες

Εφτά νεκροί και ένας αγνοούμενος είναι ο απολογισμός σύγκρουσης ξύλινου σκάφους που μετέφερε πρόσφυγες με σκάφος του Λιμενικού. Από τους άντρες του Λιμενικού διασώθηκαν 30 άτομα, αλλά πνίγηκαν δύο γυναίκες, τρία παιδιά, ένα βρέφος και ένας άνδρας. Σύμφωνα με το Λιμενικό, ο διακινητής έκανε ελιγμούς, με αποτέλεσμα τη βύθιση του πλοιαρίου μετά τη σύγκρουσή του. Η πλώρη του ξύλινου σκάφους μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη για εξέταση, ενώ το υπόλοιπο μέρος του σκάφους βυθίστηκε. Θα διεξαχθεί προανάκριση για το συμβάν. Στην περιοχή επιχείρησαν δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα σκάφος της Frontex.

Συνολικά σε 141.919 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που περισυνελέγησαν το Σεπτέμβρη από το Λιμενικό Σώμα, σε 795 περιστατικά έρευνας και διάσωσης, κυρίως σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Επίσης, στη διάρκεια των περιστατικών αυτών κατασχέθηκαν 189 σκάφη και τρία οχήματα.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Πειραιά με 1.875 πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και τη Χίο κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star 1», ενώ αναμενόταν να καταπλεύσει από τη Μυτιλήνη στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.496 πρόσφυγες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ