Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Ολοι τώρα στο δρόμο του αγώνα

Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, στο ξεκίνημα της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε στην επίθεση των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής στο ΚΚΕ, λέγοντας: «Θύμωσαν οι φασίστες γιατί θίξαμε τα αφεντικά τους και τον ιδεολογικό τους πατέρα, τον Χίτλερ». Στη συνέχεια, ο Χρήστος Κατσώτης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στη φτωχή αγροτιά, στις γυναίκες, στους νέους και τις νέες, τους κάλεσε να συμμετέχουν μαζικά και καθολικά, ανεξάρτητα του τι ψήφισαν, στη συγκέντρωση σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια, καθώς και στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη σε όλη την Ελλάδα και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Μιλώντας για το Ασφαλιστικό, τόνισε πως οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου «αποτελούν συνέχεια όλων των αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου μέχρι τώρα. Οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Σιούφα, Πετραλιά, Λοβέρδου, Κουτρουμάνη, Βρούτση, έγιναν με το επιχείρημα της άσχημης κατάστασης των Ταμείων και της διασφάλισης της βιωσιμότητας. Ολοι είχαν την ίδια συνταγή. Αυξηση ορίων ηλικίας, μείωση συντάξεων, κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, κατάργηση των δικαιωμάτων για τις γυναίκες, αρπαγή των αποθεματικών με το επιχείρημα της αξιοποίησης, απαλλαγή των εργοδοτών και του κράτους από τη συμμετοχή τους. Τώρα ακριβώς με τα ίδια επιχειρήματα.

(...) Ετοιμάζεται, όμως, το νέο έγκλημα σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αφήνετε χωρίς σύνταξη μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς. Η ανεργία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, οι μισθοί πείνας οδηγούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων ή να παίρνουν τα κατώτερα όρια που με βάση τις ρυθμίσεις σας θα είναι έως 280 ευρώ και ακόμα να μην μπορούν να συγκεντρώσουν τις 4.500 μέρες ασφάλισης, μένοντας χωρίς σύνταξη. Με τα όρια ηλικίας των 67 ετών που επιβάλλετε, τους λέτε να είναι στη δουλειά ή να ψάχνουν για δουλειά μέχρι να πεθάνουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ