Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συγκρούσεις και πάλι στο Μπράντφορντ

Associated Press

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπούν διαδηλώσεις και συγκρούσεις στο Μπράντφορντ, την πόλη αυτή της Βόρειας Αγγλίας, όπου ζουν γύρω στους 70.000 μετανάστες από χώρες της Ασίας. Οι προηγούμενες έγιναν πριν από δυο μήνες περίπου. Τούτη τη φορά, όμως, ήταν οι πλέον έντονες της τελευταίας δεκαετίας, όπως τουλάχιστον μεταδίδουν οι ανταποκριτές. Απανθρακωμένα οχήματα, σπασμένα παράθυρα και καμένα κτίρια ήταν η εικόνα της πόλης, ξημερώνοντας Δευτέρα, μετά το τέλος του διήμερου των επεισοδίων, μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Κι όπως είχε συμβεί και τις προηγούμενες φορές, οι ταραχές προκλήθηκαν από το ακροδεξιό κόμμα του Εθνικού Μετώπου, το οποίο ήθελε σώνει και καλά να διαδηλώσει στη συγκεκριμένη πόλη τις ρατσιστικές του θέσεις και συνθήματα. Η επιδίωξη αυτή προκάλεσε τις αναμενόμενες αντιδράσεις των Ασιατών μεταναστών και η κατάσταση δεν άργησε να τεθεί εκτός ελέγχου, παρά την κινητοποίηση μεγάλου αριθμού αστυνομικών, ακόμη και έφιππων, όπως και ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων.

Αν αναρωτιέστε τι λέει και τι κάνει για όλ' αυτά η κυβέρνηση Μπλερ, θα απαντούσαμε: Ουσιαστικά τίποτε. Αλλωστε, δεν έδειξε να προβληματίζεται ούτε από το γεγονός πως στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του Ιούνη το ακροδεξιό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα αποκόμισε ορισμένα κέρδη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ