Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αποδοκιμασία και τα κανάλια

Με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Το Παρόν», ασχολείται ο χτεσινός «Ναυτίλος» του Στάθη και σημειώνει: «Η αποδοκιμασία του κ. Πρωθυπουργού στον Λυκαβηττό, επειδή εξ αιτίας του καθυστέρησε η έναρξη μιας παράστασης κατά μιαν περίπου ώρα, κατεγράφη στις εφημερίδες (και τα ραδιόφωνα) με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - με τη σημαντική, μάλιστα, υποσημείωση ότι μ' αυτήν την αποδοκιμασία εξεφράσθησαν κι άλλα «σπασμένα», ουκ ολίγα επ' εσχάτοις.

Ομως στην τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων το γεγονός απεκρύβη, όχι βεβαίως επειδή δεν αξιολογήθηκε ως σημαντικό, αλλά μάλλον επειδή αξιολογήθηκε ως πολύ σημαντικό! Δεν ξέρω αν αυτό είναι "επίτευγμα" του κ. Πανταγιά (όπως δείχνει να λέει το ρεπορτάζ), αλλά η λογοκρισία της πραγματικότητος παραπέμπει σε ολοκληρωτικές προθέσεις. Μάλιστα, η λογοκρισία μιας "δημοσιευμένης ήδη πραγματικότητος", εκτός από ολοκληρωτική διάθεση, δείχνει και μεγάλη απελπισία. Εσχατη δε κουτοπονηριά.

Η "λογική" ότι τις εφημερίδες τις διαβάζουν 800.000 άνθρωποι, αλλά την τηλεόραση τη βλέπουν 8.000.000 σημαίνει, για όσους την ενστερνίζονται: να γλιτώσουμε τώρα ό,τι μπορούμε, πριν φθάσουμε να μη γλιτώνουμε με τίποτα...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ