Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Είμαστε εδώ»!

Η μεγάλη συγκέντρωση μπροστά στην κεντρική πύλη του λιμανιού άρχισε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο Μίλια Ασίμοβιτς, από μέρους των Γιουγκοσλάβων βετεράνων και εν ενεργεία δρομέων, που πήραν μέρος στις διήμερες εκδηλώσεις, και από μέρους του γιουγκοσλαβικού λαού. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε από μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ο Θεόδωρος Κυριακίδης, γραμματέας του ΕΚΘ, που σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να συντονίσουμε την κοινή αγωνιστική μας δράση και αλληλεγγύη με όλους τους λαούς των Βαλκανίων, προβάλλοντας με μεγαλύτερη δυναμική τους κοινούς στόχους και αιτήματα προς την κυβέρνηση, που οφείλει να πάρει σοβαρά υπόψη».

Στην ομιλία της στη συγκέντρωση η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος της Αντιπολεμικής Επιτροπής Φορέων, παρουσίασε το ΝΑΤΟικό στόλο σαν μια «αρμάδα πλοίων που κουβαλούν τις αλυσίδες των λαών της περιοχής και το θάνατο». Από το ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας ο Νίκος Σερετάκης σημείωσε: «Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε, για να μην περάσουν οι δολοφόνοι, για να τους πούμε ότι οι αγώνες και οι θυσίες των λαών δε δικάζονται, ότι η αξιοπρέπεια, η εθνική ανεξαρτησία, η κυριαρχία δεν πουλιούνται».

Μήνυμα έστειλε η Κεντρική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, μέσα από το οποίο δηλώνει πως το κόμμα «είναι αποφασισμένο να πρωτοστατήσει στον αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού και να ενώσει τις προσπάθειές του και τη δύναμή του με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και όλες τις άλλες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στα Βαλκάνια στον κοινό αγώνα για το κοινό μέλλον».

Επίσης έστειλαν μηνύματα το Κόμμα Σοσιαλιστικής Επανάστασης της Τουρκίας και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKC).

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με επικεφαλής τον Τάκη Τσιόγκα, πρόεδρο του ΕΚΛ και βουλευτή του ΚΚΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και οι 10 Σύλλογοι Γυναικών της Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ν. Θεσσαλονίκης, η ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσφύγων ο «Εύξεινος Πόντος», ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας, η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους Τουρκίας-Κουρδιστάν, ο Σύλλογος Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων Ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Ν. Ξάνθης, το Παράρτημα Ξάνθης της ΠΕΑΕΑ, η Συντονιστική Επιτροπή των ΕΒΕ κατά των Βάσεων του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, η Ενωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Ειρήνης Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Ειρήνης Ευόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ