Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αγρια φαγωμάρα για τις «καρέκλες»

Θέση για τη νομή της εξουσίας σπεύδουν να πάρουν οι βουλευτές της ΝΔ, μέσα από τη διαδικασία της ανάδειξης των νέων οργάνων που ολοκληρώνεται αύριο. Προεξοφλώντας νίκη στις επόμενες εκλογές, οι βουλευτές της ΝΔ έχουν αποδυθεί σε μια άγρια διαμάχη για το ποιος θα καταλάβει τις «καρέκλες», που θα τους επιτρέψουν να «διαπραγματευτούν» μια καλύτερη θέση όταν το κόμμα θα κυβερνήσει.

Οι υποψηφιότητες άρχισαν ήδη να κατατίθενται από χθες για τις θέσεις των έξι συντονιστών και των είκοσι τομεαρχών και η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις αυριανές εκλογές λήγει σήμερα το μεσημέρι. Χωρίς αντίπαλο φαίνεται ότι θα είναι οι υποψήφιοι συντονιστές - «υπερτομεάρχες» Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Β. Πολύδωρας, Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ντ. Μπακογιάννη και Μορφωτικών Υποθέσεων Μ. Κεφαλογιάννης.

Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις συντονιστών, φαίνεται ότι θα είναι αντίπαλοι για τον τομέα Οικονομικών Υποθέσεων οι Γ. Αλογοσκούφης και Δ. Κωστόπουλος, για τον τομέα Παραγωγής και Εμπορίου οι Γ. Βουλγαράκης και Γ. Σαλαγκούδης, για τον τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων η Μαριέττα Γιαννάκου και ο Ν. Κακλαμάνης.

Οσον αφορά τους τομεάρχες, σκληρές μονομαχίες αναμένεται να γίνουν για τον τομέα ΠΕΧΩΔΕ, Παιδείας, Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Τον τομέα Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης θα διεκδικήσουν οι Σ. Κούβελας και Α. Λυκουρέζος, τον τομέα Δημόσιας Τάξης οι Α. Ανδρεουλάκος και Β. Μιχαλολιάκος, τον τομέα Δικαιοσύνης ο Χρ. Μαρκογιαννάκης, τον τομέα Εθνικής Οικονομίας ο Ν. Νικολόπουλος, τον τομέα Οικονομικών οι Θ. Σκρέκας και Αδάμ Ρεγκούζας, τον τομέα ΠΕΧΩΔΕ οι Σάββας Τσιτουρίδης, Β. Κορκολόπουλος, Γ. Τρυφωνίδης και πιθανότητα η Ελσα Παπαδημητρίου.

Τον τομέα Εξωτερικών θα διεκδικήσει ο Αρ. Παυλίδης με αναπληρωτή τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον τομέα Εθνικής Αμυνας ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος.

Πάντως, υποψηφιότητα δε θα θέσουν τα στελέχη της λεγόμενης «παλαιάς φρουράς», ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εκλογικές διαδικασίες και έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να ακολουθήσουν την ίδια στάση. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, δεν προτίθεται να συμμετέχει στις αυριανές εκλογές, όπως και ο Κ. Μητσοτάκης, που κάνει διακοπές στα Χανιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χρήσιμη» στην αντιλαϊκή επίθεση (2003-01-15 00:00:00.0)
«Σκιώδης» ανακατανομή εξουσίας (2001-07-12 00:00:00.0)
«Υποκατάστατο» της κυβέρνησης (2001-07-06 00:00:00.0)
Οι προσυνεδριακές "μάχες" ξεκίνησαν (1999-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ