Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιτυχής η επίσκεψη του ΚΚΕ στο Βιετνάμ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη στο Βιετνάμ της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, επικεφαλής της οποίας ήταν η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε μακρά συνάντηση με τον ΓΓ του ΚΚ Βιετνάμ, ο οποίος επιβεβαίωσε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων και μίλησε για την ανάγκη να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο. Ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα του 9ου Συνεδρίου του ΚΚ Βιετνάμ και τους στόχους που καλούνται να υλοποιήσουν τα προσεχή χρόνια στην κατεύθυνση οικοδόμησης του σοσιαλισμού στις πολύ δύσκολες σημερινές συνθήκες. Υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο να δυναμώσει η διεθνής αλληλεγγύη και συνεργασία μεταξύ των Κομμουνιστικών Κομμάτων ενάντια στη σημερινή ιμπεριαλιστική πραγματικότητα. Εδειξε ιδιαίτερη εκτίμηση και γνώση για τις διεθνείς συναντήσεις των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων που φιλοξενεί κάθε χρόνο το ΚΚΕ. Ενδιαφέρθηκε να μάθει περισσότερα για την κατάσταση στην Ελλάδα και για τους κινδύνους στην περιοχή των Βαλκανίων. Δήλωσε ιδιαίτερη εκτίμηση στους αγώνες του ελληνικού λαού.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επιβεβαίωσε τις καλές σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κομμάτων και πρότεινε πρακτικούς τρόπους για την ισχυροποίησή τους και το βάθεμα της συνεργασίας. Μίλησε για τις ελπίδες του προοδευτικού κόσμου στη σοσιαλιστική οικοδόμηση του Βιετνάμ και τα αισθήματα αλληλεγγύης που έχουν και καλλιεργούν οι Ελληνες κομμουνιστές γι' αυτήν την ηρωική χώρα. Ενημέρωσε για την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή των Βαλκανίων. Μίλησε για τους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον ΓΓ του ΚΚ Βιετνάμ ήταν πρώτη είδηση στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, όπου περιλαμβανόταν και πλήρες ρεπορτάζ για τις συναντήσεις και δραστηριότητες της αντιπροσωπείας κατά την επίσκεψή της στη χώρα.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, στη διάρκεια της παραμονής της στο Βιετνάμ, είχε πολλές συναντήσεις με μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ. Εκανε επίσης ειδικές πολύωρες συνεργασίες με την Ιδεολογική Επιτροπή, την Επιτροπή Οργανωτικού και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων. Παράλληλα, είχε συναντήσεις με το προεδρείο του «Πατριωτικού Μετώπου», την «Εθνική Ακαδημία Πολιτικών Επιστημών Χο Τσι Μινχ», την «Ομοσπονδία Εργατών Βιετνάμ», το Γραφείο της Κομμουνιστικής Νεολαίας, την «Ενωση Γυναικών Βιετνάμ».

Εκτός από το Ανόι, επισκέφθηκε και τις πόλεις Χο Τσι Μινχ και Λαχούγκ Μπέι, όπου είχε συναντήσεις με τις κρατικές αρχές. Στη Χο Τσι Μινχ επισκέφθηκε, επίσης, τη «Νέα Οικονομική Ζώνη». Κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, επισκέφθηκε τις θρυλικές σήραγγες Κου Τσιν, καθώς και το «Μουσείο των εγκλημάτων των Αμερικανών στο Βιετνάμ».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επιστρέφει σήμερα Τρίτη στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ